FX 8300 Overclock İçin Anakart Önerisi

glikoz

Hectopat
Daha fazla  
Ben işlemci olarak AMD FX8300 kullanıyorum. Eski kullandığım anakart MSI 970A-G43 bozuldu ve yeni bir anakarta ihtiyacım var. Maalesef bu işlerden çok fazla anlamıyorum. İşlemcime uygun olarak overclock yapabileceğim bir anakart önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam o.c yapmak istiyorsanız, 990FXA chipset li kart alabilirsiniz. Orta halli bakıyorsanız da, MSI 970 Gaming yada Asus M5A97 R2.0 öneririm.
Dostum cevapların için teşekkürler verdiğin kartları arattığımda satın alabileceğim bir yer bulamadım eğer senin elinde link varsa yardımcı olur musun? Bir de ASUS M5A78L-M LX3 nasıldır sence bu kart olur mu? Ek olarak bütçe belirtmemişim en fazla 1000TL verebilirim.

Son düzenleme:
Sıfır satış yapan yer yok 2.el bulmanız gerekecek. Bahsettiğiniz kart yüksek potansiyelli kart değil.

Sıfır satış yapan yer yok 2.el bulmanız gerekecek. Bahsettiğiniz kart yüksek potansiyelli kart değil.
Peki kullanabileceğim 0 satışı yapılan herhangi bir kart yok mu? Ek olarak benim bahsettiğim kart üzerinde overclock işlemi yapılamaz mı?

Peki kullanabileceğim 0 satışı yapılan herhangi bir kart yok mu? Ek olarak benim bahsettiğim kart üzerinde overclock işlemi yapılamaz mı?
Kartlar artık stoklarda yok eski kart oldukları için. Bahsettiğiniz kart 700 serisi chipset li bir kart ve FX 8*** işlemciler için 700 serisi sağlıklı olmaz hele ki overclock yapacaksanız. En az 970 gidiyor FX lere.

Bulabilirseniz aşağıdaki kartlar dönemin en iyi anakartlarıydı. 1000 TL gibi bir anakart bütçeniz varken belki komple eldeki sistemi satıp yeni bir sistem toplamayıda göz önünde bulundurabilirsiniz.

Gigabyte

GA-970-Gaming SLI
GA-990FXA-UD7
GA-990FX-Gaming

MSI

970A Pro Carbon
990FXA GAMING

Asus

TUF SABERTOOTH 990FX R3.0
970 PRO GAMING/AURA

Teşekkürler elimdeki sistem şu an için 1080p 60 FPS için ideal ileride tabii ki de değiştirmeyi düşünürüm.

Teşekkürler elimdeki sistem şu an için 1080p 60 FPS için ideal ileride tabii ki de değiştirmeyi düşünürüm.
Birde anakartlarda revizyon sürümü çok fazla. En yeni revizyon olanı almanızı tavsiye ederim. Mesela 990FX R3.0 veya 990FX ( rev 1.0) gibi ibareler var. Kontrol edip en yeni çıkmış olanı alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…