Arkadaşlar işlemcim FX-8300, 4.2 GHz hızında kullanıyorum. Voltaj verdiğimiz için çok ısınıyor, boşta bile 32 derece oluyor. Aslında anakartımın BIOS ayarlarında tuş var ona basınca otomatik kendi çıkarıyor bu hızlara, voltaj veriyor. Bunu kapatırsam stok 3.3 GHz oluyor, voltaj da vermediği için sıcaklık çok düşüyor haliyle. Bir sorum var, bu işlemciyi overclock yapmasam stok hıza düşürsem yani 3.3 GHz hızına elimdeki MSI Gaming R7 370 2GB ekran kartını besler mi?
FX serisi, yüksek frekanslarda da verimsiz fakat R7 370 için yeterli olacaktır.
Ayrıca boşta 32 derece gayet iyi bir değer. Yükteki değerleri de belirtin.
FX serisi, yüksek frekanslarda da verimsiz fakat R7 370 için yeterli olacaktır.
Ayrıca boşta 32 derece gayet iyi bir değer. Yükteki değerleri de belirtin.
Hocam yükte derken şöyle diyeyim size, Sniper Elite 4 ve GTA V oynarken 50 derece oldu ama kasaya dokununca çok sıcaktı. Özellikle arka fan resmen alev püskürüyordu. Stok hızlara düşürsem 3.3 GHz'de besler mi hocam bu ekran kartını? Bulunduğum ortam zaten sıcak kasaya da yansıyor.
50 derece normal bir değer, bir ihtimal yanlış ölçüyor da olabilir tabii ki.
Bu sıcaklığın sebebi ekran kartı da olabilir. Ekran kartının çevresi darsa, havayı direkt kasaya iletir. Bu da kasayı ısıtır haliyle. Kasa içi hava akışı yetersiz ise, fan ekleyin.
Overclock varken kullanabilirsiniz. İlla 4.2 GHz olacak diye bir kaide yok. Daha düşük bir frekansa da yükseltebilirsiniz.
50 derece normal bir değer, bir ihtimal yanlış ölçüyor da olabilir tabii ki.
Bu sıcaklığın sebebi ekran kartı da olabilir. Ekran kartının çevresi darsa, havayı direkt kasaya iletir. Bu da kasayı ısıtır haliyle. Kasa içi hava akışı yetersiz ise, fan ekleyin.
Overclock varken kullanabilirsiniz. İlla 4.2 GHz olacak diye bir kaide yok. Daha düşük bir frekansa da yükseltebilirsiniz.
Kasanın alt kısmında 12 cm , arkada egzos fanı var 12 cm , kasanın üst kısmında 2 adet 12 cm fan var işlemci soğutucusunda 2 adet 12 cm ve kasanın ön tarafında da 12 cm fan var bu kadar fan yeterli sanırım 4.2 GHz olacak diye kaide tabiki de yok ama ben mauel o.c bilmiyorum o yüzden bios tan tuşa basıp otomatik o.c yapıyorum yoksa bana 3.5 yada 3.6 GHz bile yeterli. Anakart 4.2 GHz yaptığı için kullanıyorum.