FX 8300 ve GTX 1050 Ti sistem CS:GO'da restart atıyor

asburo

Hectopat
Daha fazla  
Steam'dan aldığım CS:GO bilgisayarı yeniden başlatıyor. Ne yaptıysam olmadı.
GTA V, FIFA 18, BF 1 gibi oyunlarda herhangi bir sorun olmazken CS:GO'yu açınca PC siyah ekran geliyor ve restart atıyor.
Sisitemim;
  • MSI GTX 1050 Ti
  • FX 8300
  • MSI 970 Gamıng
  • High Power 750W
  • 8 GB Kingston HyperX RAM

'Steam' üzerinden 'CSGO' uygulamasının dosya kontrolünü yapmanız gerekiyor.

Onun dışında 'RAM' aygıtınızda sorun olabilir.

1. Windows Tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır uygulamasını açıyoruz.
2. kısmına aşağıdaki komutu yazıp, Enter tuşuna basıyoruz.
mdsched.exe
Windows Bellek Tanımlama adında bir uygulama penceresi açılır.

• Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle (önerilir) seçeneğini seçerseniz, çalışan uygulamalar otomatik olarak kapatılarak Windows hemen yeniden başlatılır ve açılış sırasında Windows RAM testi yapılır.
Sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı kapatarak deneyebilirsiniz.

• Bilgisayar'a sağ tıklatın ardından Özellikler'e tıklatın.

1.2- Açılan Sistem penceresinde sol üst köşede yer alan Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklatın.

1.3- Açılan Sistem Özellikleri penceresinde Başlangıç ve Kurtarma başlığındaki Ayarlar... butonuna tıklatın.

1.4- Açılan Başlangıç ve Kurtarma penceresinde Sistem hatası başlığı altındaki Otomatik olarak yeniden başlat seçeneğindeki işareti temizleyin ve Tamam butonuna tıklatarak kaydedin.

Son düzenleme:
İşlemcinin fazla ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Diğer oyunlarda böyle bir sorun olmadığını belirtmişsiniz, CS:GO ise işlemci ağırlıklı bir oyun. Tabi söylediklerim benim düşüncem, bilgili bir bilgisayarcıya göstermenizde fayda var.

mdsched.exe

• Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle (önerilir) seçeneğini seçerseniz, çalışan uygulamalar otomatik olarak kapatılarak Windows hemen yeniden başlatılır ve açılış sırasında Windows RAM testi yapılır.

1.2- Açılan Sistem penceresinde sol üst köşede yer alan Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklatın.

1.3- Açılan Sistem Özellikleri penceresinde Başlangıç ve Kurtarma başlığındaki Ayarlar... butonuna tıklatın.

1.4- Açılan Başlangıç ve Kurtarma penceresinde Sistem hatası başlığı altındaki Otomatik olarak yeniden başlat seçeneğindeki işareti temizleyin ve Tamam butonuna tıklatarak kaydedin.

cevabınız için teşekkürler deneyeceğim

İşlemcinin fazla ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Diğer oyunlarda böyle bir sorun olmadığını belirtmişsiniz, CS:GO ise işlemci ağırlıklı bir oyun. Tabi söylediklerim benim düşüncem, bilgili bir bilgisayarcıya göstermenizde fayda var.
sıcaklıklarım normal

mdsched.exe

dediklerinizi yaptım belleklerde herhangi bir hata algılanmadı
diğer önerdiğiniz fikride yaptım ama gene bir şey olmadı herhangi bir mavi ekran vs hata almdan otomatik restart atıyor

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı