FX 8300 ve GTX 1060 Oyunlarda Düşük GPU Kullanımı

emiryasa

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem bilgilerim;

FX x8 8300
GTX 1060 6GB
8GB RAM (1866)
Power: cm 600 w 80p
Anakart: MSI 970A-G43 AMD

Oyun içinde GPU kullanımı %30 %40 arası değişiyor. Bunun yaklaşık 90 gibi bir değere ulaşması gerekmiyor mu? Ekran etkiler mi bir de onu sorayım. Çünkü 144 hertz 24 inc ekran varken 2k ya aldığım zaman %80'i falan görüyordu makina ama o zaman i5 2400 vardı. Foxconn h61 anakartımdı. İşlemci 3.6 3.7 olarak otomatik yükseliyor. Herhangi bir O.C yapmadım. Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler şimdiden.

Bu durumda CPU kullanımı %100 mü acaba? i5 işlemciniz tek çekirdek performansı olarak bazen fx8300 ı geçebilir. Eğer ekran kartı kullanımını artırmak istiyorsanız monitör deteklemese bile Nvidia DSR dan 2k çözünürlükte oyunlarınız açabilirsiniz. Ekran kartı her zaman %90-100 kullanılacak diye bir şart yok. Oyunda Vsync açık olabilir.

Normalde FX-8350 ile o GPU kullanmanız gerekirdi. Darboğaz gibi duruyor ama GPU kullanımı çok çok düşük. İşlemciyi OC etmeyi deneyin.

Normalde FX-8350 ile o GPU kullanmanız gerekirdi. Darboğaz gibi duruyor ama GPU kullanımı çok çok düşük. İşlemciyi OC etmeyi deneyin.
şöyle söyliyim işlemciyi 4.2 ye 4.1 e dayadığım zaman gene aynı %40 %50 arası değişiyor bu sefer.. acaba diyorum ki anakart işlemci amd ekran kartı nvidia diye mi böyle ama netten testlere bakıyorum %90 %99 arası GPU kullanımı görüyorum 8300 ile. çok iyi sonuçlar alanlar varken benim neden böyle acaba? ramden mi kaynaklı bilemedim.

Kardeşim darboğaz yaşıyorsun baska bir açıklaması yok voltajla o.c yapmalısın

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı