FX 8300 ve R7 265 sistem video izlerken donuyor

AN0TH3R

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Sahip olduğum sistem:
  • Kasa: Xigmatek Asgard 381 Pure Black Edition 600W
  • Anakart: MSI 970 Gaming
  • İşlemci: AMD FX 8300
  • RAM: Gskill RipjawsX 8 GB (2X4 GB) DDR3 1866MHz
  • Ekran kartı: SAPPHIRE R7 265 Dual-X 2 GB DDR5
  • Harddisk: WD 500 GB Caviar Blue
Son 2 haftadır 3-4 günde 1 ne zaman YouTube üzerinden video izlesem bilgisayarım kilitleniyor. Ne klavye çalışıyor ne fare. Kasa düğmesinden yeniden başlatmadığım sürece düzelmiyor. Tüm sürücülerim günceldir.

Mavi ekran ya da başka bir hata alıyor musunuz?
Yeniden başlattıktan sonra Olay Görüntüleyicisi'nde o saate ait bir hata gözüküyorsa görsel ekleyin.
Ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.

Güncelleme: 3-4 günde 1 genelde sesli şeyler dinlediğim zaman aldığım kilitlenme sorununu BIOS ekranında aldım. BIOS ekranında 1-2 dakika gezindikten sonra bilgisayarım tekrar kilitlendi. Bunun üzerine 1 yıldır temizlemediğim kasamın içini açtım. İlk önce belleklerimi temizledim. Belleklerimin üzerindeki tozları sildim. Daha sonra ekran kartı üzerindeki tozları sildim. En son kasa içerisindeki tozları sildim. BIOS ekranındaki kilitlenme sorunumun donanımsal olduğunu gösteriyor değil mi?

Güncelleme: Kasa içini temizlememin üzerinden 8 gün geçti. Bu 8 gün içerisinde herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

Güncelleme: Yine Google Chrome'da gezinirken mavi ekran hatası ile karşılaştım. Hata ismi: Video TDR Failure

Minidump Dosyası:

Minidump Dosyası.rar

Güncelleme: BIOS güncellemesi yaptım. Bilgisayarıma temiz Windows 10 Pro kurulumu gerçekleştirip en güncel ekran kartı sürücüsünü kurdum. Yeniden herhangi bir sorun ile karşılaşırsam buraya yazacağım.

Arkadaşlar kilitlenme sorunum devam ediyor. Hiç mavi ekran almıyorum. Bazen 2 hafta bazen ise 3 günde bir bilgisayar kilitleniyor ve kasa düğmesinden yeniden başlatmadığım sürece düzelmiyor bu sorun. HD Tune ve MemTest86 sonuçları olumlu çıktı. Ayrıca BIOS ekranında gezerken de kilitlenmeler ile karşılaştım kaç kere. Sizce sorun anakartımda mı? Lütfen yardım edin. Ek olarak şu ana kadar oyun oynarken kilitlenme ile hiç karşılaşmadım. Genellikle Google Chrome'da gezinirken yada YouTube'dan müzik dinlerken karşılaşıyorum. Yani bilgisayarı yormayan şeylerde sorun oluyor hep.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…