FX 8320 Çok Isınıyor

Sırf mesaj atmak için mi ? Bios güncellemesi birçok ısınma sorununa deva oluyor. Sende geliyorsun buraya ''Sırf mesaj atmış olmak için yazmayın şunları'' diyorsun. Senin derdin nedir?
Hadi BIOS'u anladımda,Windows 8.1'e nedir ya ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki Windows 7 veya alt sürümlerinde çalıştırdığı oyunlarda optimizasyon sorunu oluyor. Windows 8.1 hepsinden güncel olduğu için optimizasyon sorunlarını sistemden atıp daha hızlı ve soğuk olması amacıyla Windows 8.1 dedim. Ne zaman bi yere yorum yapsam bana rencide edici yorumlar yapıyorsunuz. Fakat ben kötü birşey söylemiyorum. Bu söylediklerim yararınıza olan şeyler.

Tamam üstüne gitmeyin azda olsa doğru söylüyor. Neyse soruna gelecek olursak Bios ' u güncelleyin. Kasanın üstünde yer varsa ekleyebildiğiniz kadar egzoz fan ekleyin. Çok yardımcı oluyor. Eğer bütçe varsa bir adette kasanın yan kapağına işlemci ve ana karta gelecek şekilde bir adet fan takın. Bu sıcakta haliyle ısınıyor. 65 derece fazla değilmiş gerçi.

Merhaba,
65 derece bu gibi bir fan ile yük altında o işlemciye normal.
Bir ihtimal aklıma bios ayarlarınızdaki cpu max sıcaklık seviyesi düşük olabilir diye geliyor.
Kontrol ederek buraya yazar mısınız? Eğer sınır düşük ise bunu yükseltin. Örk: 75-80 derece var ise oralara kadar arttırın.
Ayrıca bios ayarlarınızda CPU fan max RPM i ayarlanabilir bunu da yükseltin.

Sanırım bios unuzda Monitor sekmesi altında CPU fan profile var TURBO gibi ibareler yazabilir, En üstü ne ise onu seçin internetten bakıyorum ne kadar doğru bilemiyorum.

Şu an windows8.1 pro 64 kurulu. Bios ayarlarına nereden ulaşabilirim. CPU max sıcaklığına bakmak için?

Soğutucuyu kaldırıp altında termal macun varmı kontrol et, Aida64 programını kullanıyorsun sanırım, buradan da işlemci fanın kaç devir ile döndüğüne bakıp buraya yazarmısın.

Macun var. Aida64 test etme süresi doldu diyor. Önerebileceğiniz başka bir program var mı?

Daha alıntı yapmayı beceremiyorum

Bios ekranın resmini çektim. Resim yüklemek istiyorum ama boyutu çok büyük diyiyor. Nasıl yükleyebilirim?

Şu an ASUS UEFI BIOS Utility- EZ Mode deki bilgileri yazıyorum
CPU Temperature :49 derece
MB Temperature: 32 derece
CPU voltage: 1.260V
CPU fan speed: 1071RPM
CHA_FAN1 fan speed: 1102 RPM
CHA_FAN2 fan speed: 2419 RPM
CHA_FAN3 fan speed: N\A

Umarım bu bilgiler işe yarar.

İşlemci fanının hızı biraz yavaş geldi bana. Bu yükte mi boşta mı?

Evet. Bütün değerler boştaki değerler. Fan hızını nasıl arttırabilirim.
Birde BIOS güncellemesinde en son güncellemeyi yüklemek yeterlimi ?
yoksa aradaki bende ki versiyonla en son versiyon arasındaki tüm güncellemeleri yapmalımıyım?

Sadece en son olanı güncellemeniz yeterli, biraz önce kontrol ettim evet fanlar zaten bu rpm'lerde çalışıyor. Eğer bios güncelledikten sonra birde oradaki sıcaklığa bakın, eğer düşüş olmazsa fanı değiştirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…