BIOS'u güncelledim. Stok fanıda denedim. Stok fan ile oyun oynerken 15 dk ile 1 saat arasında kapanıyor.
Sıcaklık boştayken 37 civarı oyun oynarken 65 70 75 gidiyor.
Acaba işlemcide mi sıkıntı var? Veya anakartda da sıkıntı olabilir mi?
Sizce ne yapmalıyım?
BIOS'u güncelledim. Stok fanıda denedim. Stok fan ile oyun oynerken 15 dk ile 1 saat arasında kapanıyor.
Sıcaklık boştayken 37 civarı oyun oynarken 65 70 75 gidiyor.
Acaba işlemcide mi sıkıntı var? Veya anakartda da sıkıntı olabilir mi?
Sizce ne yapmalıyım?
İşlemciden dolayı.Stok fanla oynuyorum bende 55 60 derece arasın da.Stok fanla oynarken kapanıyorsa zaten sıkıntı vardır işlemcide öyle olmaması lazım ne kadar hava sirkülasyonu kötü olsa da kapanmaması lazım
İşlemciden dolayı.Stok fanla oynuyorum bende 55 60 derece arasın da.Stok fanla oynarken kapanıyorsa zaten sıkıntı vardır işlemcide öyle olmaması lazım ne kadar hava sirkülasyonu kötü olsa da kapanmaması lazım
BIOS ayarlarında CPU Fan Profile'a bak. Silent mode gibi bir modsa performance moduna al. CPU Max. Temperature Threshold çok düşük bir değerse (65 gibi) yükselt. Ayrıca stres testi yapmanı öneririm.
Soğutucunuzun montajını doğru yaptığınıza eminseniz termal macunda da sıkıntı yoksa sorun soğutucudan kaynaklıdır. Fanlar kaç rpmde dönerken bu sıcaklık değerlerini alıyorsunuz?
Ayrıca içinden çıkan termal macunlar kalitesiz oluyor. Kaliteli termal macun sürdükten sonra denemenizde yarar var.