Arkadaşlar FX 8320 işlemci almayı planlıyorum ekran kartı olarak r9 280x ve Nvidia gtx 770 arasında kaldim sizce hangisi? İkisinin de aşağı yukarı aynı performansı verdiğını biliyorum ama hangisi daha ileriye yönük ve daha sorun çıkarmaz? Şimdiden herkese teşekkürler
Kesinlikle GTX öneriyorum.
280x in bi üstü olan R9 290 kullandım arızalı çıktı, daha sonra 770 aldım şuan çok memnunum özelliklerde dağlar kadar fark olsada performansta fark çok aşırı değil, yeterli.
Ayrıca ikisi arasındaki ses farkı fısıltı ve bağırma arasındaki fark gibi.
@Silinen üye Bu arkadaş hep nvidia öneriyor. Sonra fanboysun deyince kızıyor. Her neyse ileriyi düşündüğümüz zaman vRAM'i çok isteyecek olan oyunlar kapıda. Bence 280x alınmalı. Ama iki sene sonra uprade yaparım dersen GTX 770. O fiyata R9 290 alınır onuda unutma.
R9 280x ile Gtx 770 arasındaki fark stabil değildir. Bazı oyunlarda R9 280x geçer, bazı oyunlarda Gtx 770. Gtx 770'in 2 gb vram'i var diye aklınızda şüphe kalmasın. Eğer monitörünüz 1080P ise 2 gb vram yeterlidir. Bunu sistem incelemelerimden videolu bir şekilde görebilirsiniz. Bu iki ekrankartı arasındaki fiyat ortalama 200 tl'dir. Bu durumda sizin kendinize sormanız gereken bir kaç soru var.
1. Monitörüm 1080P'mi? (1080P'den yukarı ise kesinlikle R9 280X alın.)
2. Nvidia'ya özel Physx gibi özellikleri kullanmak istiyor muyum?
3. Çizim ve Render yapacak mıyım?
4. Mantle kullanılan oyunları çok sık oynuyor muyum?
Eğer yukarıdaki 4 sorunun ilk ikisine evet diyorsanız Gtx 770 alın. 3. soruya hayır, 4. soruya evet diyorsanız R9 280X alın. Phyx ve Render sizi ilgilendirmiyorsa 200 tl verip Gtx 770 almanın bir alemi yok.
@Silinen üye Bu arkadaş hep nvidia öneriyor. Sonra fanboysun deyince kızıyor. Her neyse ileriyi düşündüğümüz zaman vRAM'i çok isteyecek olan oyunlar kapıda. Bence 280x alınmalı. Ama iki sene sonra uprade yaparım dersen GTX 770. O fiyata R9 290 alınır onuda unutma.
Probleminizi ayna ile aranızda halledin insanları bi kalıba sokmayı bırakın. Hem Nvidia önerebilirim bundan kime ne ki ?. Yarın veyahut 1-2 saat sonra kafam atar gider AMD alırım. Kime ne ? Belki ben AMD ekran kartı sahibiyim ve insanlara Nvidia önerip bende olanın onlarda olmasını istemiyorum? (Tabiki bu işin mübalası) Ama bide böyle düşün ?