FX 8320 Sisteme Soğutma Önerisi

• Konuyu başlatan CYP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.159

CYP

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar ben Gtx 900 serisi ekran kartı almayı düşünüyorum. Fx 8320 (8cpu) işlemcim ve AMD R9 200 ekran kartım var. Ama, yerim dar olduğu için makinem fazla ısınıyor. Ne yapmam lazım? Sorunumu Recep Abi'ye yazdım bana egzoz fanı takmamı önerdi. Ama, egzoz fanı nedir, nerede satılır bulamadım?
Bunun haricinde ne tür bir soğutma yapmalıyım? Sıvı soğutma işe yara mı? Yoksa, yeni bir fan mı almalıyım? Hiç olmadı macunlar iş görür mü? Yardımlarınızı bekliyorum.:)
Not: Kasam THERMALTEKE Commender 700W

Egzoz fanı kasanın arkasına takılan, havayı dışarı atan fandır. Yani özel olarak satılan bir fan yok. Her fanı takabilirsin. Sıvı soğutma istiyorsan onu da yukarı takacaksın. Hem egzoz görevi görecek hem işlemcin soğuyacak. 8-9 ay geçmişse macunu da değiştirin.

Egzoz fanı kasanın arkasına takılan, havayı dışarı atan fandır. Yani özel olarak satılan bir fan yok. Her fanı takabilirsin. Sıvı soğutma istiyorsan onu da yukarı takacaksın. Hem egzoz görevi görecek hem işlemcin soğuyacak. 8-9 ay geçmişse macunu da değiştirin.
Sağ olun.:) Peki yerimin darlığı veya kasamdan dolayı bir sıkıntı yaşar mıyım? Ayrıca, yer darlığından dolayı soğutma işe yarar mı?

Kasa dar değil ve o kasanın soğutması iyidir Cpu için Hyper 212 Evo yeterlidir.
Peki, sağ olun. Ama, emin misiniz? Çünkü ekran kartımı değiştireceğim. GTX 900 serisinden almayı düşünüyorum.

@CYP sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız?
Nasıl ekran görüntüsü alacağımı bilmiyorum (Ne biliyorum ki zaten?), ama değerleri not etmiştim.
Oyun oynarken: 55-65 *C'yi görüyor.
Film izlerken 25-36 *C oluyor.
Ama bazen normalken, yani hiçbir şey yapmadığım halde. 60*C'ye çıkıyor. Bunu nedeni nedir, bilmiyorum(n)
Hatta, oyun oynerken çok ısınmasın diye mini usb vantiratör çalıştırarak, soğutmaya çalıştım.:):LOL:

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı