FX-8320 tabanlı sistem için kasa seçimi

• Konuyu başlatan KeiY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.807

KeiY

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha toplamadım hocam sistemi :) hiç bir parçayı almadım vatan dan indirim bekliyoruz :matrix::neo:
2000 e kadar farklı bir sistem önerisi de alabilirim daha iyi olur diyorsanız şöyle bir şey okumuştum. İntel tek çekirdekte önde ama amd çoklu çekirdekte ön plana geçiyormuş ve i3 sistemler 1-2 sene sonra yeni oyunlarda çekirdek sayısı az olduğu için oynatmama gibi sorunlar ile karşılaşılaşma olasılığı varmış. Ayrıca monitörüm 1440X900 seneye bu dönemlerde ekran kartı ile monitörü değişirim tekrar ama anakart ve işlemcim aynı zamanda ram geleceğe dönük olsun istiyorum tabi ki kasa ve güç kaynağı da :rolleyes:

Kasa konusuna gelirsek hava dolaşımı ve malzeme kalitesi nasıldır özellikle güç kaynakları düşündürüyor tabii :technopat:

İleride ekran kartını güncelleyecek isen bence tabanı kuvvetlendir. Kasa önemli bir unsur değil. Haswell işlemci ve anakart alman daha iyi olacaktır. Yanına birde ikinci el r9 270 alırsın, o da şuan oyunları oynatıyor bir arkadaş forumda incelemesini paylaşmış ve gayet iyi sonuçlar almıştı.

İleride ekran kartını güncelleyecek isen bence tabanı kuvvetlendir. Kasa önemli bir unsur değil. Haswell işlemci ve anakart alman daha iyi olacaktır. Yanına birde ikinci el r9 270 alırsın, o da şuan oyunları oynatıyor bir arkadaş forumda incelemesini paylaşmış ve gayet iyi sonuçlar almıştı.

Hocam ona göre bir anakart ve işlemci öneriniz var mıdır ?
Ayrıca bu kasaların markaları everest gibi hüsran barındıran markalar mıdır ? :D
Birde tabi benim belirtiğim sisteme yeterli olacak güç kaynağı ile sizin önericeğiniz sisteme güç kaynağı ne olmalıdır ilerisi için ?

Hocam eğer intel toplarsanız, i7 4790 (sade veya K'lı) alabilirsiniz. Yok o kadarına gerek yok derseniz, oyun için i5 4690 (sade veya K'lı) da iş görecektir. OC ile çok işim yok derseniz, MSI Z97 Gaming 5 fena bir anakart değil. Teknopat incelemesi mevcut. Intel işlemci alırsanız, 850W bir güç kaynağı eğer SLI ya da Crossfire yapmayacaksanız, ileriye dönük olarak da yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Corsair RM 80 Plus Gold iyidir. Bir kaç kullanan kişiden biliyorum. Ama tabi bunlara 2000TL yeter mi, ondan emin değilim. İleri dönük PC, iyi masraf ettiriyor.
(Not: Aslında işin özü, işlemciyi 1150 soket seçmeniz iyi olacaktır. :) )

Hocam eğer intel toplarsanız, i7 4790 (sade veya K'lı) alabilirsiniz. Yok o kadarına gerek yok derseniz, oyun için i5 4690 (sade veya K'lı) da iş görecektir. OC ile çok işim yok derseniz, MSI Z97 Gaming 5 fena bir anakart değil. Teknopat incelemesi mevcut. Intel işlemci alırsanız, 850W bir güç kaynağı eğer SLI ya da Crossfire yapmayacaksanız, ileriye dönük olarak da yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Corsair RM 80 Plus Gold iyidir. Bir kaç kullanan kişiden biliyorum. Ama tabi bunlara 2000TL yeter mi, ondan emin değilim. İleri dönük PC, iyi masraf ettiriyor.
(Not: Aslında işin özü, işlemciyi 1150 soket seçmeniz iyi olacaktır. :) )

Hocam i5 için ve orta bir ekran kartı için sanırım 2000tl yeterli olmuyor :technopat:

Hocam i5 için ve orta bir ekran kartı için sanırım 2000tl yeterli olmuyor :technopat:

Bana da yetmez gibi geliyor. Hocam şimdi yeni oyunlar için yeni teknolojiler getiriyorlar. Mesela Physics dışında sanıyorum Mental diye bir kütüphane geliyor en basitinden. Böyle giderse, yakın zamanda ekran kartı için 4GB'dan aşağısı pek kurtarmaz sanıyorum. Tabi sadece bellek değil de, bit, bellek hızı çekirdek hızı falan da önemli de, en bilinen haliyle konuşayım istedim. Geleceğe dönük bir makine, 2000TL ile zor o bakımdan. Sadece ekran kartı bir o kadar tutuyor ne yazık ki. Ama 2000TL için günümüz şartlarında iyi bir performans isterseniz, Intel'i gözardı etmek lazım.

AMD tercihi bütçeye göre en mantıklısı. Tabi düşündüğünüz şekilde bir PSU, kasa falan alırsanız, ekran kartını ne kadar iyi alabilirsiniz, orası da ayrı bir mesele. Ekran kartı için bence ayrı bir birikim yapmak daha iyi olacaktır. Tabi 2. el bir ekran kartı da tercih edilebilir. 400 - 500 TL civarında 2. el güzel ekran kartları satanlar var. O yüzden ilk AMD düşünmekle bence iyi etmişsiniz. Ama kasa için bence çok kasmayın. Everest bile olur yani çok mühim değil. Stok fan idare ediyor. Benim PC sökülmüş bağırsak gibi dışarıda. Kasa filan almadım. :D Kasa yerine ekran kartına yatırım yapın bence. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı