Fx 8320 tabanlı sistemin ısınma sorunu

mrtandro

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, geçen sene bir sistem toplamıştım sistemi alırken satış görevlisi bana stok fan sesinin rahatsız edeceğini söylemişti pek aldırış etmemiştim. Ama gel gör ki 1 sene geçti ve daha fazla bu sese katlanmak istemiyorum. Bilgisayar özelliklerini aşağıya yazacağım, sesin kaynağı işlemci diye düşünüyorum. Fan önerisi veyahut ses sorununu kesebilecek öneri bekliyorum.

Anakart : Gigabyte GA-970A-D3
İşlemci : AMD FX8320 4000MHz
Ekran : AMD Radeon R9 200 Series - 3GB 384 BİT
Kasa : Cooler Master K380 MİD TOWER
Ram : 8GB Kingston

Sistem kısaca bu, kasada herhangi bir soğutma sistemi yok. İşlemcinin kendi fanı mevcut vs. işlemciye yeni bir fan alsam ses kesilir mi, yoksa direk kasaya mı fan almalıyım? Umarım cevap verirsiniz teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel OC'siz işlemcilerde belki stok fan kullanılabilir ancak AMD işlemcilerde hiç mantıklı bir seçenek değil.
Ekran kartlarının soğutması referans tasarım değilse zaten idare eder.
Kasanın içine fan takarsanız işlemciye de ekran kartına da ufak bir etki eder bu yüzden işlemciniz bu kadar ısınıyorsa ve sesi de rahatsız ediyor olması lazım en mantıklısı işlemciye yeni fan almak olacaktır. (Fanı değiştirirken termal macunu yenilemeyi unutmayın.)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı