Araştırmalarım sonucu almak istediğim işlemci ve anakartıda aşağıya yazıyorum.
AMD işlemci ile yanında AMD desteği olan anakart almayı planlıyorum.
Şuan kullandığım sisteme yeni işlemci ve anakartı aldığımda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım, uyumluluk sorunu çıkar mı yada tavsiyeniz ne olur sizden yorumlar bekliyorum?
Ud3p overclock potansiyeli m5a97'e oranla daha yüksek olduğu için öneriliyor. Önerenlerin çoğuda marka fanatiği zaten. Bir önceki bilgisayarımda Gigabyte anakart kullanıyordum. Bu sefer farklılık olsun diye Asus aldım. İyiki de almışım diyorum. Gigabyte anakartlar amd sistemlerde önerilmiyor. Isınma yaptığı söyleniyor. Ne kadar doğru ne kadar yalan bilinmez.
Yazmaya gerek var mı bilmiyorum fakat, Gigabyte markasının UEFI BIOS'unu kullanmak biraz zahmetli. Aradığınızı bulma şansınız biraz zor olsa da, zamanla öğrenirsiniz. 8+2 faz sayısı ile, 4+2 faz sayısına sahip olan M5A97'nin üzerinde olduğu için overclock potansiyeli daha sağlam.
ASUS kartları söylemeye bile gerek yok. Muhteşem BIOS'u ve muhteşem anakart desteği desem yeterlidir.
Aynı anakartı kullanıyorum, sli desteği olduğu için Asus yerine tercih etmiştim. Kuzey köprüsü işlemciden 3-4c daha fazla ısınıyor Ama stock fan dan kaynaklanıyor bu, yaydığı ısı çok ısıtıyor pc'yi. Mutlaka harici bir soğutma alın, hatta Cooler Master Seidon serisinden alırsanız daha iyi olur, kasa içinde yer kaplamaz. İnternet de kuzey köprüsüne soğutma ve üzerinede fan takanları da görmüştüm.