FX 8320 ve GTX 1050 Ti sisteme anakart önerisi

Juvasam4

Hectopat
Merhabalar, geçenlerde monitöre görüntü iletilmiyor yaşadım ve bilgisayarı servise yolladım. Bugün aradılar ve anakartın yandığını söylediler. Şimdi ise nasıl bir anakart almalıyım bilmiyorum. Donanımım şu şekilde;

CPU: AMD FX 8320.
GPU: MSI GeForce 1050 Ti 4 GB.
PSU: Thermaltake Smart 600W.
RAM: 2x4 8 GB Corsair Vengeance DDR3.

Belirtmem gereken başka bir donanım var mı bilmiyorum. Arkadaşım AM4 alacaksın dedi de, inanın bir fikrim yok ne demek istediğinden. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi forumlar.

Arkadaşın biraz uçmuş.

AM3+ anakart alacaksın. Çok fazla AM3 anakart olduğu için üreticisinin sitesinden desteklediği işlemcilere bakman lazım.

2012-2013 gibi çıktığı için 0 ürün bulamazsınız. İkinci el almanız lazım.

Hali hazırda kullanıdığım M5A97 R2.0 öneririm. Döneminin F/P anakartıdır.

Arkadaşın biraz uçmuş.

AM3+ anakart alacaksın. Çok fazla AM3 anakart olduğu için üreticisinin sitesinden desteklediği işlemcilere bakman lazım.

2012-2013 gibi çıktığı için 0 ürün bulamazsınız. İkinci el almanız lazım.

Hali hazırda kullanıdığım M5A97 R2.0 öneririm. Döneminin F/P anakartıdır.
yanan anakartım da bu. arada bi evo yazıyor. tek farkı o sanırım. aynısını alayım mı tekrardan?

Geçici çözüm için AM3+ anakart alabilirsin ama pcni güncellemenin tam zamanı işlemciyi elden çıkarıp AM4 + Ryzen 3 1200 AF falan alırsan upgrade için önün çok açık olur.

Geçici çözüm için AM3+ anakart alabilirsin ama pcni güncellemenin tam zamanı işlemciyi elden çıkarıp AM4 + Ryzen 3 1200 AF falan alırsan upgrade için önün çok açık olur.
Ryzen 3 1200 AF, 8320'ye göre daha iyi performans verir mi?

Bir de, ramleri de DDR4'e yükseltmem gerekmeyecek mi bu işlemi yaparsam?

@Juvasam4 M5A97 ismi aynı kalırken sonuna gelen LE, R2.0, EVO gibi isimler anakartın modelini belirtiyor.

Eski kartınızın aynısından da alabilirsiniz.

Ryzen 3 1200 AF, 8320'ye göre daha iyi performans verir mi?
FX ailesinin en kötü yanı tekli çekirdek performansının kötü olmasıdır. Özellikle GTA 5 gibi işlemciyi hunharca harcayan oyunlarda yetersiz kalıyor.

1200AF, FX serisinden daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı