FX 8320 ve GTX 970 Performans Sorunu

tascagdas

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba bundan tam 1 ay önce kendim pc topladım bileşenler aynen şöyle:
-M5A97 le r2.0 anakart
-Fx8 8320 İşlemci
-MSI Gtx 970 grafik kartı
-4x2 gb corsair vengeance pro ram
-Kingston hyperx fury 128gb ssd
-Cooler master hyper 212 evo soğutucu
-Asus pce n15 wi-fi card
-Cooler master K350 kasa
Oyunları FullHD de oynuyorum fakat fpsde ciddi bir düşme var örneğin battlefield4 de benımle aynı sisteme sahip olanlar en az 60, ortalama ise 80-90 fpsde oynuyor bende ise 18e kadar düştüğünü gördüm ayarları low a alıyorum lowda bile fps düşmeleri oluyor. İlk başlarda işlemcimin darboğaz yaptığını sanıyordum ve işlemciye overclock uyguladım yaklaşık 4.2 ghzde denedım yıne aynı sorun. Şuan ise sanıyorumki sorun driverlarda fakat ne yaptıysamda driverlerı tekrar tekrar yukleyıp denedıysemde sorun duzelmedı. Lütfen bir yardım ederseniz sevinirim.

Bilgisayarında zararlı yazılım var büyük ihtimalle, başka bir arkadaşta da bu sorun vardı. Overclocksuz denemeni de öneririm

Aynı sorun bende de var. Daha bir kaç gün önce hemen hemen aynı sistemi ben de topladım. Oyunlarda FPS değeri düşük oluyor. Örneğin Tomb Raider'ı TressFx kapalıyken diğer ayarlar en sonda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de oynatıyor, daha da altına düştüğünü bile gördüm. TressFx'i açsam FPS değeri ne olurdu kim bilir?

Ayrıca oyun oynarken bilgisayar kendi kendini kapatıyor.

Bu iki sorunun sebebi nedir acaba? Sistem özellikleri şu şekilde:

AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5 GHz 16 MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHz (O.C.) Anakart
GSKILL 8 GB(2x4 GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
THERMALTAKE CONTAC21 775/1155/1156/1366&AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İşlemci Soğutucu
THERMALTAKE ELEMENT T 700W MidT ATX Siyah Kasa
Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
WD 3.5'' 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Teşekkürler.

Battlefield 4'ü korsan olarak kullanıyorsan sorun büyük ihtimal burada. Her crack stabil olmayabiliyor.
@LeBron senin sorunun da işlemci soğutucusu montaj hatası gibi duruyor. İyi mi takamadın yoksa macunu mu yanlış uyguladın? Sıcaklıkları koyup sonra da soğutucuyu kontrol eder misin?

Bios güncellendi mi? Driverlar yüklendi mi? Montajın sorunsuz olduguna emin olun.

@Buck Fuddy

Dostum montajı ben yapmadım aldığım yer yaptı. Aldıktan sonra PC'yi ilk günden bu sorunlar olunca tabii ertesi günü götürdüm aldığım yere servise "montajını yeniden yaptık, soğutucuyu düzgün taktık, termal macunu yeniledik, ekran kartını test ettik" gibi şeyler söylediler. Eve getirdim PC'yi denedim yine aynı sorunlar var. Bunun üzerine tekrar götürdüm PC'yi ve yaklaşık iki gündür orada hala. Parçaları tek tek yenisiyle değiştirip sorunun hangisinde olduğunu anlamaya çalışacaklarmış.

@Kaan İhsan Eşkut

Dediğim gibi dostum kurulumu ve montajı ben yapmadım. Ancak PC'yi ilk aldığım gün Nvidia GeForce Experience programından en son güncel driver'ı kurmuştum ekran kartı için.

Son düzenleme:
Diğer bileşenlerin driverlarını kurdun mu?

Yok dostum kurmadım. Onlar bütün kurulumları halletmişlerdir herhalde. İşletim sistemini de onlar kurdu çünkü. PC şuan elimde olmadığı için driver'ları kontrol edemiyorum.

Sizce güç kaynağı yetersiz mi? İşlemci ekran kartına darboğaz yapıyor olabilir mi?

Çok kaliteli bir PSU olduğu söylenemez ama yeterli. Büyük ihtimal ekran kartı bozuk çıkacak. İşlemci yeterli.

Sizde büyük ihtimal virüs var ve crackli oyun oynuyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…