FX 8320 ve GTX 970 Sistem Ani Kilitlenmeler

ErenUnal

Hectopat
Sistemimin mimarisini DDR3'e çıkardım, DDR2 sistem kullanıyordum. Bu parçaları da 2. elden topladım ama başlıkta belirtmiş olduğum sorunla karşı karşıyayım. DDR2 sistemimde böyle bir sorun olmuyordu, oyunlarda bile bunun yüzünden anlık darboğazlar oluyor. Neden kaynaklanan bir sorundur, neye yönelmeliyim, neyi değiştirmeliyim? Değiştirdiğim parçalar anakart, işlemci, RAM.

Anakart: GA-970A-DS3
İşlemci: AMD FX-8320
RAM: Longline Storm 8 GB 1600MHz. (Tek Slot)
Ekran Kartı: GTX970 GAMING 4G

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimin mimarisini DDR3'e çıkardım, DDR2 sistem kullanıyordum. Bu parçaları da 2. elden topladım ama başlıkta belirtmiş olduğum sorunla karşı karşıyayım. DDR2 sistemimde böyle bir sorun olmuyordu, oyunlarda bile bunun yüzünden anlık darboğazlar oluyor. Neden kaynaklanan bir sorundur, neye yönelmeliyim, neyi değiştirmeliyim? Değiştirdiğim parçalar anakart, işlemci, RAM.

Anakart: GA-970A-DS3
İşlemci: AMD FX-8320
RAM: Longline Storm 8 GB 1600MHz. (Tek Slot)
Ekran Kartı: GTX970 GAMING 4G
Dostum muhtemelen ram kaynaklı olabilir. Eski bir FX 8350 kullanıcısı olarak ram takviyesi öneriyorum. Bulabilirsen 8x2 1866 mhz al. Bulamazsan da 8 gb 1600 mhz daha ram ekle.

Sistemim,
Anakart: Gigabyte 970A-DS3
İşlemci: AMD FX X8 8320
Ekran Kartı: GTX 970 GAMING 4 GB
RAM: Longline Storm 8 GB DDR3 1600MHz
Güç Kaynağı: Corsair VS550

- BIOS güncel.
Dostum "Running Free" adlı arkadaş haklı sanırım. Anakartın kendi sitesinden işlemci desteğine bakarsan 8320 desteklemediğini fark edersin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı