FX 8320 ve GTX650 Sistemde Yaşanan Ani Donma

egee17

Hectopat
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım aşağıya yazıyorum özellikleri bilgisayarın sorunu aniden donuyor kalıyor ama reset atma yok ekran olduğu gibi donuyor reseti elle atıyorum.
  • Anakart : Asus m5a97 evo r2.0
  • İŞLEMCİ : AMD FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NM
  • RAM : CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT
  • EKRAN KARTI : ZOTAC Geforce gtx 650 2 gb 128 bit Sngery
  • SSD: Intel 180 GB
  • HDD : Seagate 1 tb 7200
  • PSU : Recom 500 watt
Sorun ekran kartından gibi geliyor ama emin değilim nasıl emin olurum yada başka bir şey den olabilir mi ? Mesela ses kartı ? Yada Ram ? Bir de çok nadir oluyor cidden ama oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı kasmıyor, kilitleniyor anladığım kadarıyla. OC var mı?

Arkadaşlar, cevaplar için teşekkürler. O.C. yok standart kullanıyorum. Mesajı yazdıktan sonra dün gece 1.5 saat Ghost açtım oynadım, donmadı. Kapattım bilgisayarı bugün açtım 10 dk olmamıştı ki bilgisayar yeniden dondu. Isıdan olduğunu pek düşünmüyorum. Ama gene de göz ardı edilmemesi gerekebilir. Sadece 1.5 saat Ghost'ta donmuyor, 10 dk Explorer'de gezerken nasıl donar.

Bende de oluyordu. Pazar gününden beri bilgisayarın yanında değilim, düzeldi mi bilmiyorum. Son kullandığımda hiç donma yaşamadım. Oyunlarda kesinlikle sorun yok ama masaüstü işlemlerinde bilgisayar kilitleniyordu. Sanırım aynı sorunu yaşıyorsunuz.

Onboard ekran kartını deneyemez, çünkü yok. Bulabilirseniz başka bir ekran kartı ile deneyebilirsiniz.

Aynen m5a97 lerde onboard yok maalesef. Birde sıkıntı çok nadir oluyor her zaman olmuyor. Her zaman olsa kartı garantiye yollarım gene hadi neyse de günde 2-3 kere olması problem. Servisler de 1-2 saat deneyip geri gönderirler ekran kartı sağlam diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…