Mevcut sistemimde özellikle ekran kartımı ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. 3 yıl önce işlemci ve ekran kartı seçimimde ilk defa AMD yönünde bir tercih yaparak şöyle bir sistem toplamıştım;
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
GSKILL 4*4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
CORSAIR Vs Serisi 650W Güç Kaynağı
Ek olarak sistemimde Kingston 120 GB SSD kullanmaktayım.
Sizce yükseltme işlemine hangi bileşenlerden başlamalı ve ne yönde bir tercih yapmalıyım? Sizlerden alacağım öneriler doğrultusunda bütçemi planlama yoluna gideceğim için şimdilik bir rakam belirtmiyorum. Özellikle ekran kartımda ısınma problemleri ve uzun süreli kullanımda ekranda yatay doğrultuda dalgalanmalar ile monitöre sinyal gelmemesi gibi problemler yaşadığım için ekran kartımı DX12 destekli Nvidia bir karta yükseltmek istiyorum. Tabi bu durum beraberinde işlemciyi de yükseltmemi gerektirebilir. Önerilerinizi bekliyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler
Hocam işlemciyi değiştirmek isterseniz, anakart işlemci RAM hepsi değişmek zorunda kalır. Ekran kartında da ısınma problemi var diyorsunuz. Anakart, işlemci, RAM ve ekran kartınızı satılığa çıkarın. Ardından, onunla beraber toplam bütçenizi belirtin, size Ryzen sistem toplayalım.