FX 8350 5 GHz O.C yapılırsa sıkıntı olur mu?

IKillYouOF

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Cooler Master X6 gibi bir islemci sogutucum var. FX 8350 1 GHz O.C yapabilir miyim? İlerde bi sikinti yasar miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her işlemciye O.C yapabilirsin. Önemli olan o voltaj ayarını abartmamak lazım ancak MSI Afterburner indirip sıcaklık değerlerini kontrol ederek deneyebilirsin.

Anliyorum, MSI Afterburner bir GPU programi ve sen benden onla islemcime O.C yapabilecegimi söylüyorsun. Baya yardimci oldun sağ ol.

AIDA64'ü indirip sağ kısmdan bilgisayar sekmesini açıp Algılayıcıyı aç. Derecesine göre yap, mesela kademe kademe yap, 2.00GHz yap sıcaklığına bak, öyle öyle gidersen en iyi sıcaklıkta en iyi performansı alırsın.

Stabilite sorunları yaşayabilirsin. Voltajı fazla abartmadığın sürece donanımsal bir sorunun çıkmayacağını ümit ediyorum. İyi günler.

5GHz yapabileceğini bilemezsin. Yavaş, yavaş arttır. Voltaj vermeden son yakaladığın değerde, stabilite testi yap. Stabil değil ise, biraz voltaj ver. Cevapları bekliyorum. Sıcaklıkları kontrol etmeyi unutma. Yükteki ve boştaki sıcaklık durumunu kontrol et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…