FX-8350 düşük frekansta çalışıyor

Windows'un güç ayarlarından yüksek performansı seçin, BIOS'tan güç tasarrufu* ayarlarını kapatın ve ondan sonra tekrar deneyin.

*Cool N Quiet, C1E gibi.
İkisini de kapattım fakat hala aynı. Attığım fotoğrafta ki menüden başka bir ayar olma olasılığı var mı acaba.
 
İkisini de kapattım fakat hala aynı. Attığım fotoğraft ki menüden başka bir ayar olma olasılığı var mı acaba?
İşlemcinin frekans yükseltmemesinin iki sebebi olabilir. Yeterince voltaj alamıyordur veya bir güç tasarrufu modundadır. Stres testi için kullandığınız uygulama açıkken HWiNFO açın, Sensors kısmına gelin. Buradan işlemci ve anakartın kaç derece olduğunu belirtin veya ekran görüntüsü gönderin. Sıcaklıklarda bir sorun yoksa önce BIOS güncellemenizi, sonra da birkaç ayarla daha oynamanızı isteyeceğim. Test sonucunu bekliyorum.

@Arthas_ Oyun oynarken işlemcinin maksimum frekansta çalışmaması (kendine az yük binmediği sürece) anormal bir durumdur. Neden aldığınız donanımı tam performansında kullanmayasınız ki?
 
İkisini de kapattım fakat hala aynı. Attığım fotoğrafta ki menüden başka bir ayar olma olasılığı var mı acaba.
Testleri nerde yapıyorsunuz? Windowsdayken görev yöneticisinden bakarsanız öyle görmeniz normal olabilir. Yüke bindiğinde o değerleri alıyorsunuz değil mi ?
 
Oyun, GPU %99 da çalıştığı sürece CPU'nun standart frekansın da çalışması yeterlidir. Yalnızca render ve 4k video düzenleme işleriyle uğraşan kişiler için işlem süresini kısaltmak adına maximum frekansa çıkması yararlı olur.
 
Bios'u dün güncelledim. Dediğiniz testi yaptım buyrun.
 
Testleri nerde yapıyorsunuz? Windowsdayken görev yöneticisinden bakarsanız öyle görmeniz normal olabilir. Yüke bindiğinde o değerleri alıyorsunuz değil mi ?
CPU-Z programı ile strees yapıyorum.
 
CPU modeline baktım turbo boost özelliği yokmuş. Standart frekans 4GHz olarak belirlenmiş. 4.2GHz desteği var. Güç ayarlarından olmadığından eminsen, BIOS ayarlarından kaynaklanıyordur. Voltaj ile ilgisi yok. Voltaj yeterli gelmediğinde CPU çalışmaz zaten. Belki Watt yeterli gelmiyor olabilir. Watt hesaplaması yaptın mı?
 
Güç hesaplaması yapan bir siteden yapmıştım 371W çıkmıştı. Ki bundan 2 gün önce de 250W PSU ile kullanıyordum bilgisayarı. Yeni PSU aldım 500W 80+ SilverStone ama göründüğü gibi hiç bir değişiklik olmadı.
 
CPU modeline baktım turbo boost özelliği yokmuş.
Yanlış bilgi. FX 8350'nin taban frekansı 4GHz, turbo boost frekansı 4.2 GHz.

BIOS'u dün güncelledim. Dediğiniz testi yaptım buyrun.
Güç beslemesi konusunda bir sıkıntı var ama bu anakartın donanımsal özelliklerinden kaynaklanmıyor. BIOS'a girin ve "AMD C6 Support", "AMD APM Master Mode" ayarlarını kapatın. "Load Line Control" ayarı eğer sayılarla ayarlanıyorsa %50 ve %60 arasında bir değer seçin, eğer normal, high gibi seçenekler varsa normal ayarını seçin.

Anakartınızın UEFI BIOS desteği yokmuş, benim hatam. UEFI BIOS desteği Revision 3.0 ile gelmiş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…