FX3850 için en yüksek Cinebench R15 için 665. Bu 4.2 GHz için alınan en yüksek skor. Siz 4.0 GHz için 637 puan almışsınız(CPU çarpanı X10 için). İşlemciniz için en yüksek puana erişmişsiniz. İşlemciniz gayet iyi çalışmış. CPU-Z verisini bios'tan alıyor. Yani bios ekranı size ne gösterirse size onu gösteriyor. İşletim sistemi de verisini bios'tan alır. Hem CPU-Z hemde işletim sisteminin bios'tan veri alma konusunda aralarında farklılıklar olabilir. Bu sizi yanıltmasın. CPU çarpanı 11-15 arası inişli çıkışlı skorlar almışsınız. CPU çarpanı 15'den sonra ise skor hep aşağı inmiş. CPU çarpanların verisi pek doğru gibi görünmüyor. CPU çarpanı 10 da olduğunda CPU 2.0 GHz'de ve en düşük skorda, CPU çarpanı 20 de iken hızın 4.0 GHz ve skorun en yüksekte olması gerekiyor. CPU çarpanının doğru çalışmadığı belli. Çarpanı 10 olduğunda hızın 4.0 GHz'ye geldiğini fakat bilgisayarın ağır çalıştığını söylemişsiniz. Ağır çalışan bilgisayarınız değil masaüstü sistemidir. Demek ki işletim sistemi ile bios arasında ki verir alış verişinde bazı sıkıntılar var. Bu da bilgisayarınızın takıla takıla çalışmasına sebep verebilir. Daha önce çalışan bir bilgisayarın bios'unu sökerek bunu test etme imkanım olmuştu. Kısmende olsa sorununuz çözülmüş görünüyor. Sanırım anakart, chipset ve bios üçlüsü bu işlemci için pek uygun değiller.
Şimdi eğer bir hard disk kullanıyorsanız C: D: gibi bütün bölümleri tam bir check disk yapın. Yani chkdsk /r /f şeklinde tam bir komut verin. İşlem bittikten sonra bios için F13 sürümünü yükleyin F14e sürümünü değil. Kasanızı ve monitörünüzü fişten çekip bios pilini sökün. Kasanızın start butonuna bir kaç kez basıp biraz bekleyin. Fişleri takıp bilgisayarı açın ve Windows 10 yükleyin. Bios'u açıp varsa CPU çarpanı için 1-21 arası hepsini teker teker deneyip Cinebench R15 ile test yapın. CPU çarpanı için otomatiği de deneyip skora bakın. Hangi CPU çarpanında en yüksek skor elde ediyor ve takılmadan çalışıyorsa onu seçin. Seçiminizi yaptıktan sonra prime95 ile stabilite testi yapın (5-6 saat arası). Stabilite testinden temiz çıkarsa sisteminizi bu şekilde kullanın.