FX 8350 ısınma problemi

HeartOfDarkness

Hectopat
Daha fazla  
İşlemciyi bir türlü soğutamıyorum boştayken 48 derecelerde geziyor. Akasa venom atto soğutucu kullanıyorum termal macun olarak XIGMATEK POWERFUL kullanıyorum. Bu işlemciyi soğutmak için yeni bir soğutucu mu almam lazım yoksa başka türlü bir yöntem ile halledebilir miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta normal değer.

O soğutucu o işlemcinin TDP değerini karşılamıyor. Mümkünse üst düzey bir soğutucu lazım. Klasik Buldozer mimarisi aşırı ısınma=aşırı güç

Bir keresinde bu işlemciye sahip bir kasa elime geçmişti. Problemi çok ses çıkarmasıydı. Aşırı ısınıyordu. Temizlik yaptıktan sonra az da olsa soğutabildim. Ancak hala uzay gemisi gibi ses çıkarıyordu. Ben de kasa fanını söktüm. Bilgisayar ilk açıldığında daha sessizdi ama sonra soğutma yetmiyordu. Sonra işlemcinin bazı çekirdekleri iptal ettim. Bilgisayarı boşta 80 derecede tutabiliyordum. En sonunda gittim fanı suyla yıkadım ve termal macun yeniledim. Boşta 55 dereceyi görebildim.
Ya o işlemciye çok iyi bir soğutucu alacaksın ya da benim yaptığım gibi çekirdeklerin bazılarını iptal edeceksin.
Mümkünse o işlemciden kurtulmaya çalış.

Bu soğutucuyu aldım ancak 58 dereceye çıkınca işlemci 1.7 ye düşürüyor kendini sonra yeniden 4.0 oluyor ve buda oyunlarda anlık drop ve fps kaybına sebep oluyor bunun bir çözümü varmı yoksa soğutucu mu değişmem lazım?

tdp değerini zar zor karşılıyor bence araştırın orta seviye bir sıvı soğutma veya üst düzey bir hava soğutma alın ayrıca kaliteli bir macun kullanın

Ancak şöyle bir sıkıntı var arkadaşım stock fan ile kullanıyor onda böyle bir sorun olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…