FX 8350 işlemci hızı düşüyor

TalhaPrav

Hectopat
Dostlarım selamlar. Bugün eski bir pini kırık FX 6100 işlemcimi çıkarttım ve yerine FX 8350 taktım. İlk başta sistem eski işlemciyi gösterdi ve ben de anakart üzerinden BIOS sıfırlaması yaptım düzelsin diye. Düzeldi de burada bir problem yok. Fakat önceki işlemcide de olan bir sıkıntıyı tekrar yaşıyorum. İşlemci Full yük altında kullanımı %100'de fakat GHz değeri 4'ten 1.4'e kadar düşüyor. İşlemci sıcaklığı olması gerektiğinden çok daha düşük ve kullandığım soğutucu da Wraith Prism. Hw monitör üzerinde anakart CPU sıcaklığı 57 olduğunda gerçekleşiyor bu olay ve BIOS üzerinden ne yaptıysam bir türlü halledemedim bu sorunu. Önceki işlemcide bir şekilde üstesinden gelmiştim bu sorunun fakat nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Onda da aynı problem vardı ve bir şekilde çözmüştüm. Yardımcı olabilecek, konuya hakim arkadaşlarımdan yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD cool and quiet ve AMD C1e Support'u BIOS'tan kapatarak, işlemci carpanını otomatikten stok çarpana alarak çözmeyi deneyebilirsin.

Yük altında frekans düşmesi yapıyorsa bunun 2 sebebi olabilir.
Power Limit ya da Thermal Throttle.
Eğer anakartta 8 pin CPU güç kablosu 8 pin olarak takılmamışsa takın.
Eğer güç tarafında eksiklik yoksa sıcaklıkların 65 dereceyi geçmediğinden emin olun. 60'ı geçtiği an FX 8350 kırmızı çizgiyi geçmiş demektir. 71-72 dereceden sonrada kendini ya kapatır ya da ciddi frekans düşmesi şeklinde yanıt verir.

Resimde görünüyor işlemci max 55 dereceye çıktı
Aklıma gelmemisti ama çok önemli bir bilgi.
Anakart üzerinde 4 pinlik cpu yuvası bulunuyor. Anakart modelim M5A78LM LX-3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…