FX 8350 Overclock ile FPS artar mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar bir sorum olacaktı. İşlemcimin OC edilmesi oyunlarda kaç FPS artış sağlar? Daha öncede sordum ama net cevap gelmedi. War Thunder adlı oyun tek çekirdeğe yüklenen bir oyun. O yüzden FPS 90'larda gezerken bir anda 25 olup geri yükseliyor. Bu sorunu OC ile çözer miyim? Kaç MHz artırmam lazım?

Arkadaşlar bir sorum olacaktı. İşlemcimin OC edilmesi oyunlarda kaç FPS artış sağlar? Daha öncede sordum ama net cevap gelmedi. War Thunder adlı oyun tek çekirdeğe yüklenen bir oyun. O yüzden FPS 90'larda gezerken bir anda 25 olup geri yükseliyor. Bu sorunu OC ile çözer miyim? Kaç MHz artırmam lazım?
Oc yapsanız da pek fazla fark olmayacaktır hatta işlemcin daha fazla ısınacaktır ve bu durum sizi iyi olmayan durumlara götürecek tir. Dx12 ile oyunlar artık çoklu çekirdek dönemine geçecek. Kısaca bu sorunu oc ile çözemezsiniz.

Birincisi War Thunder oyunu için fazlasıyla yeterli bir işlemciye sahipsin. Kullandığın oyun orjinal mi? 1,41Patch'den sonra bu sorunu yaşayanlar da olmuş.
Hız aşırtma ile alakalı bir durum değildir, performans noktasında bir gereksinimin yok bu oyun için.
FX8350 yeni nesil her oyun için yeterli seviyede bir işlemci.

Ayrıca kullandığın ekran kartını da bilelim.

Öncelikle kullandığım ekran karti Asus R7 265. DirextX 12 ne zaman geçecek oyun rahatlayacağını biliyorum. Ama ne zaman geçecek. Söylemeyi unuttum. Oyunu ultra da oynuyorum.

Sorduğum sorulara net cevaplar alırsam iyi olur, birincisi sistem özelliklerini tüm parçalar olmak üzere marka-model şeklinde yaz.
Yetersiz RAM bellek bile ani FPS düşüşlerine neden olabilir.

İkincisi oyun orjinal mi demiştim? Değilse hangi Patch yüklü şuan? Üçüncüsü ise AIDA64 Extreme Edition indiriyorsun : Downloads | AIDA64
Oyunu Ultra ayarlarda oynadığın sırada işlemci sıcaklığı kaç dereceye çıkıyor buna bakacağız. Oyun içerisindeyken tüm bilgileri görebilirsin. Vsync ayarını kapat bu arada.
Kullandığın ekran kartı da gayet yeterli seviyede.

AIDA64'ü aç > Dosya > Tercihler > Sensor Panel:

N9X98Jm.jpg

Oncelikle sistemimi yazayım.

Anakart: MSI 970 Gaming
İşlemci: AMD FX 8350 4.0 Ghz
Ekran Karti: Asus R7 265
Ram: G.Skill RipjawsX 8 Gb 1600 Mhz

Oyun orjinal ama patch konusunda bilgim yok oyunu kendi sitesinden yukledim zaten. Testin sonuclarini sonra yazacagim.

Sıcaklık sonuçlarında bir anormallik yoksa farklı oyunlarda test etmeni isteyeceğim. Yanılmıyorsam çok oyunculu bir oyun War Thunder.
Online oynanan oyunlarda böyle durumlar yaşanabilir.

Dilersen BF3-BF4 gibi oyunlarda da bir test et, sanırsam o oyunlarda böyle bir problemle karşılaşmayacaksın.

BF4 oynamıştım zaten ultra da rahat oynadim. Hic bir kasma darbogaz yapmadi. Ben War Thunder in tek cekirdege yuklendigi icin kastigini dusunuyorum. Benim icin fazla onemli degil. Seneye zen mimarisi gelecek zaten. Sadece anakart ve islemci degisecek. Ramlar ayni kalacak. Ekran karti da kalacak. %60 performans artisi olacakmis. Seneye değiştiririm. Sistemi de bu sene toplamistim. Ama neyse artik.

Arkadaşlar AIDA 64 testini yaptım ama oyun sırasında işlmecim en fazla 49 falan. Sizce neden aniden FPS düşüyor olabilir? Oyun tek çekirdeğe yüklendiğinden dolayı mı?

BF4 oynamıştım zaten ultra da rahat oynadim. Hic bir kasma darbogaz yapmadi. Ben War Thunder in tek cekirdege yuklendigi icin kastigini dusunuyorum. Benim icin fazla onemli degil. Seneye zen mimarisi gelecek zaten. Sadece anakart ve islemci degisecek. Ramlar ayni kalacak. Ekran karti da kalacak. %60 performans artisi olacakmis. Seneye değiştiririm. Sistemi de bu sene toplamistim. Ama neyse artik.

Arkadaşlar AIDA 64 testini yaptım ama oyun sırasında işlmecim en fazla 49 falan. Sizce neden aniden FPS düşüyor olabilir? Oyun tek çekirdeğe yüklendiğinden dolayı mı?
Zen mimarisi ile DDR4 RAM'lere geçiş yapılacak diye biliyorum ben :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı