FX 8350 overclock

MehmetR29

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Technopat sitesine yeni üyeyim. Sormak istediğim fx 8350 işlemcime overclock yapmak istiyorum lakin hangi voltaj değerini ne kadar artıracağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
100 mhz başına voltaj yükseltme
+100mhz
+.... voltaj
diye yardımcı olursanız sevinirim ve hangi voltajı nekadar yukseltmeliyim 100 mhz başına.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu senin bulman gerekiyor. Anakartının modeli nedir ?

Ayrıca voltaj verme kuralı:
Frekans 100'er Mhz arttırılır. Her arttırmada Prime95 ile SmallFFT testine sokulur (Eğer bu işlerde yeniysen OCCT ile yap ) 15 dakikada test hata vermezse ya da sistem donmazsa veya mavi ekran vermezse yine 100 Mhz arttırın ta ki test hata verene kadar.

Eğer çekirdek(core) hata verirse stok voltajı bir kere

Eğer mavi ekran, donma veya test tamamen hata verirse voltajı üç kere arttır.

Testlerde 72-76 derece senin limitin olsun bunu geçme (geçersen bir şey olmaz 82'ye kadar yolu var ondan sonra sistem kendini korumak için kapatır. Sadece garantiye almak için.)

Anakartın 970 chipsetli ise 4,5 Ghz; 990fx chipsetli ise 5,0'a kadar yolun var. Tabi overclocka başlamadan önce biraz ayar yapman gerekiyor. İşlemci soğutucun da kaliteli olması lazım ki CPU'yu iyi soğutsun.

Bu güzel yorumun için teşekkür ederim. Öncelikle 970 chipsetim var msı 970a g46 anakartı kullanıyorum oc genie moduna alınca 4.3 ghz ye çıkarıyor ve ramleride oc yapıyor. Bu nedenle el ile oc yapmak istedim ki ramleri gereken hızın üstüne çıkarmasın diye.
1_ 4.3 ghz ve 4.5 ghz arası ile nekadar performans elde ederim?
2_ ramleri 1866 mhz ile çalıştırıyorum 2133(O.C.) seçeneğide var bunlardan sonra % kaç bir performans elde ederim?
3_ (konuyla alakasız) Linux sistemi ile oyun performansı nasıl yani windows tan aldığım performansı alırmıyım? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Isı derecesi yük altında maksimum 65' geçmedi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı