FX 8350 sistem kendini kapatıyor

RAM
G.Skill 16GB DDR3 Ram
Ekran kartı
Zotac Geforce Gtx1650 Gaming Oc
Anakart
M5A97 EVO R2.0
İşlemci
FX-8350 4.0 Ghz
Önceden bir sorun yoktu bugün RDR2 ve FH4 olarak iki farklı oyuna girdim. Çok fazla oynamama rağmen RDR2'de 15 dakika içerisinde FH4'te daha yüklenme ekranında sistem mavi ekran gibi bir hata vermeden direkt kendini kapattı. Bir kere olduğunda sorun etmeyecektim ama ikinci defa olunca konu açmak istedim. Öncelikle PSU bozuk mu diye düşündüm ama PSU yeni. Sıcaklıklarıma baktığımda ise ekran kartı 40-50 derece arasındaydı dediğim gibi oyunun henüz başlangıcında kapandı.

Bu işlemcide genel bir sıkıntı var sanırım, hakkında açılan bir sürü başlık gördüm.

@RiskyZone OCCT ile Power testi yapın, eğer kapanma oluyorsa güç kaynağından dolayı sorun yaşanıyordur. FSP AHBC mi modeli ürünün?
Ürünün üstündeki sticker bu. Eski PSU'da stickerde watt yazardı ama bunda yazmıyor o yüzden emin değilim. Dediğiniz teste bir bakayım.

@RiskyZone OCCT ile Power testi yapın, eğer kapanma oluyorsa güç kaynağından dolayı sorun yaşanıyordur. FSP AHBC mi modeli ürünün?
Test hakkında yardım edebilir misiniz? Böyle bir şey başlattım sesli şekilde "errors detected" dedi ve error sayım çok arttı. Normalde 1 saat olan testi 1. dakikada kapattım

Dosya Ekleri

• 1726266409426.png
    80,8 KB · Görüntüleme: 20
  • 1726267218579.png
    132,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
@RiskyZone @RiskyZone test sırasında işlemci, GPU sıcaklığı kaç oldu? Kontrol ettiniz mi? 10 dakika sürecinde açık bırakalım sistemi, sıcaklıkları da not alalım.
Merhaba. İşlemcide maks 62-63 sıcaklıkları, ekran kartında ise maks 70 civarlarını gördüm. Herhangi bir kapanma gibi bir şey olmadı sistemde. Fakat 1. dakikadan itibaren sürekli errors detected arttı. Test boyunca sürekli sayı arttı ama nedenini bilmiyorum. Nedenini görüntüleyebilir miyiz?

Dosya Ekleri

• 1726329517259.png
    123,2 KB · Görüntüleme: 22
@RiskyZone İşlemcide herhangi OC işlemi mevcut mu?
Bilgisayar bir kaç yıldır kullanılmıyordu. Son zamanlarda tamir oldu ve kullanmaya başladım. Yakın zamanda benim yaptığım bir OC olmadı ama öncesinden tam emin değilim. BIOS pili bitmişti, pili yeniledim. Bir işlem varsa bile sıfırlanmış olmalı. 4.0'lık işlemci neden 4.3'leri görmüş emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…