FX 8350 sistem yükseltme

Berat Can Kavraz

Hectopat
Makaleler
3
Benim şu an elimde;
  • -İşlemci: AMD FX-8350
  • -Anakart: Asus M5A97 R2.0
  • -Bellek: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX (2 adet)
  • -Ekran kartı: AMD Radeon R9 285 (2GB)

Bu ekipmanlar var ve gördüğünüz gibi yükseltme yapmak için pek uygun bir sistem değil. Tanıdığımdan aşağıda yazacağım parçaları 600 TL karşılığında alıp sistemi yükseltmek istiyorum fakat öncelikle sizlere danışmak istedim;
  • -Anakart: Asrock Z77 Pro 3
  • -İşlemci: Intel Core i7 3770

Ürünlerin garantisi yok, kutusu yok ama sorunsuz çalışıyor. Sistemi oyun oynamak için kullanıyorum, şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim şu an elimde;
  • -İşlemci: AMD FX-8350
  • -Anakart: Asus M5A97 R2.0
  • -Bellek: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX (2 adet)
  • -Ekran kartı: AMD Radeon R9 285 (2GB)

Bu ekipmanlar var ve gördüğünüz gibi yükseltme yapmak için pek uygun bir sistem değil. Tanıdığımdan aşağıda yazacağım parçaları 600 TL karşılığında alıp sistemi yükseltmek istiyorum fakat öncelikle sizlere danışmak istedim;
  • -Anakart: Asrock Z77 Pro 3
  • -İşlemci: Intel Core i7 3770

Ürünlerin garantisi yok, kutusu yok ama sorunsuz çalışıyor. Sistemi oyun oynamak için kullanıyorum, şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

Sadece güç kaynağını yazman yeterli, 2.el olabilir dersen 1050 belki bulabilirsin. Onun dışında gerek yok yükseltmeye.

Merhaba. Elimde Corsair CX750 power supply var. Yeni çıkacak oyunlarda yetersiz olmaya bağlayacağını düşündüğüm için böyle bir aksiyonun içine girdim. Teşekkür ederim.

Öncelikle üslup için ben teşekkür ederim.

Bu güç kaynağı hayli hayli yetecektir. 1050 alırsanız (ya da Ti) paranız çöpe gitmez.

Saygılar...

Ekran kartı alacaksınız en az RX 470 veya GTX 1060 tarzı kartlara bakmalısınız çünkü R9 285 ile 1050 Ti arasında teknoloji, güç tüketimi ve performans farkı olsa da bu çok az, yani sadece güç tüketimi vs. için kartı değiştirmek doğru olmaz sizin durumunuzda.
Ama bence 3. nesil bir işlemci için bu kadar maceraya atılmaya gerek yok, elinizdeki de sizi bir süre idare eder, o yüzden ekran kartını satıp yatırımı yeni ekran kartına yaparsanız daha iyi olur.

Ekran kartı alacaksınız en az RX 470 veya GTX 1060 tarzı kartlara bakmalısınız çünkü R9 285 ile 1050 Ti arasında teknoloji, güç tüketimi ve performans farkı olsa da bu çok az, yani sadece güç tüketimi vs. için kartı değiştirmek doğru olmaz sizin durumunuzda.
Ama bence 3. nesil bir işlemci için bu kadar maceraya atılmaya gerek yok, elinizdeki de sizi bir süre idare eder, o yüzden ekran kartını satıp yatırımı yeni ekran kartına yaparsanız daha iyi olur.

Merhaba. Öneriniz için çok teşekkür ederim. GTX 1060 veya RX 470 gibi ekran kartlarının bu eski nesil işlemcide oyun oynarken darboğaz yaratma gibi bir sorun ile karşılaşma ihtimali var mıdır? Bahsettiğim oyunlar yeni nesil oyunlar ve 1080p çözünürlüğü sınırları içinde. Teşekkür ederim.

Bir sonraki yükseltmenizi yapana kadar sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Olursa da çok ender bazı oyunlarda yapabilir. Çok oyunculu Battlefield 1 gibi oyunlar oynuyorsanız mesela işlemci sıkıntı yaratır. Onun haricinde sizi idare eder birkaç yıl. O bahsettiğiniz sistemi 600 TL ile aldığınız zaman elinizdeki işlemci, anakart ve ekran kartını satıp elde edilen bütçe ile de yeni bir ekran kartı alma imkanınız varsa eğer en iyi seçenek olur ama.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı