FX 8350 sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
2000

Burak2134

Hectopat
Daha fazla  
FX serisinden daha fazla ilerleyemediğim için yeni anakart almayı planlıyorum. Bütçe 2000TL civarı değecek ise daha fazlada artabilir. Benim kafamda H81 ve i7 4790K var. Uyumsuzluk gibi bir durum olur mu acaba?

● ASUS M5A97 r2.0 anakart.
● FX 8350 islemci ve Xigmatek kule tipi soğutucu.
● Zotac GTX 1060 3GB ekran kartı.
●Hyperx Fury blue DDR3 2x4 8 GB RAM.
●128 GB SSD 1 TB HDD.
●Sharkoon 650W PSU.

Bence bahsettiğiniz kombinasyonu yapıp saatli bomba olarak DDR3 sistemle ilerlemenizi tavsiye etmiyorum. Bahsettiğiniz işlemcinin çıkış yılı 2014 ve her elektronik aygıtın da bi ömrü olduğunu unutmamak gerekir. Benim tavsiyem AM4 veya 1700 Soket'e geçmeniz yönünde olacaktır. Biraz fazla para verirsiniz ama uzun ömürlü güzel ve yükseltilmeye müsait bir sisteminiz olur.

Bence bahsettiğiniz kombinasyonu yapıp saatli bomba olarak DDR3 sistemle ilerlemenizi tavsiye etmiyorum. Bahsettiğiniz işlemcinin çıkış yılı 2014 ve her elektronik aygıtın da bir ömrü olduğunu unutmamak gerekir. Benim tavsiyem AM4 veya 1700 Soket'e geçmeniz yönünde olacaktır. Biraz fazla para verirsiniz ama uzun ömürlü güzel ve yükseltilmeye müsait bir sisteminiz olur.

4.5 senedir 2012 çıkışlı islemci kullanıyorum çıkış yılının pek önemli olduğunu düşünmüyorum ki millet xenon Pentium gibi işlemciler kullanıyor günümüzde. 2000 TL'yi bile zor topladım neredeyse tek kuruş yukarı çıkamam.

4.5 senedir 2012 çıkışlı islemci kullanıyorum çıkış yılının pek önemli olduğunu düşünmüyorum ki millet xenon Pentium gibi işlemciler kullanıyor günümüzde. 2000 TL'yi bile zor topladım neredeyse tek kuruş yukarı çıkamam.
Sizin tercihiniz tabi ki. Yüksek ihtimalle ikinci el parça alacaksınız ben de ona göre size öneride bulundum. Herkes 'in bilgisayarı nasıl kullandığını bilemeyiz. Parçaların ömrü ciddi derecede azalabiliyor.

Sizin tercihiniz tabii ki. Yüksek ihtimalle ikinci el parça alacaksınız ben de ona göre size öneride bulundum. Herkes'in bilgisayarı nasıl kullandığını bilemeyiz. Parçaların ömrü ciddi derecede azalabiliyor.

Peki benim dediğim parçalar dışında bir şey önerir misin ya da bu parçalar uyumlumüdür?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı