İyi günler arkadaşlar.
Windows 8.1'in industry pro versiyonunu kullanıyorum. Asus m5a97 r 2.0 motherboard, amd fx 8350 cpu, nvidia geforce gtx 650 Tib ekran kartı, intel ssd ve 4x2 corsair vengeance ram donanım özelliklerim.
Bir süre önce, Asus'un AI updater mıdır nedir, öyle bir software'ını yükledim. Yükledikten sonra kafasına göre update yaptı ve tam olarak neyi bozduğunu bile anlayamadan bilgisayarımı haşat etti bu program. Önceleri chrome'da video izlerken kilitleniyordu ve reset atmadan düzelmiyordu, ardından ise oyunlarda, veya windows'a girdiği gibi kilitlenmeye başladı. Bazen Clock_Watchdog_Timeout hatası veya başka isimli hatalar verip kendi reset attığı oluyor, bazense doğrudan kilitleniyor. Ram'lerimi test ettim, güncelleştirmelerimi tekrar tekrar yaptım, bios'u tekrar flash'ladım belki hata oradadır diye ama düzelmedi. En sonunda ssd'mi temizleyip windows'u sıfırdan yükledim ama yine açınca kilitlendi bilgisayar...
Bir de şöyle bir durum var, arkadaşımın 8gb ddr3 cl11 ram'ini benim cl9 ram'lerin yanına ekleyip sistemi çalıştırınca veya sadece o ram takılıyken çalıştırınca bilgisayar hata vermiyor. Ram'lerde bir hata olduğuna kanaat getirmeye çalışıyoruz ama ram test'leri hiçbir hata olmadığını söylüyor ve hatta başka bilgisayarlarda kendi ram'lerimi kullanınca sonuçta yine hata yok.
Kısacası herşeyi denedim ama ben bu işin içinden çıkamadım dostlar. Bilgisayarımın yazılımsal bir hatası mı yoksa donanımsal bir hatası mı var, bunu nasıl anlayabilirim? Eğer yazılımsal ise çözümü ne olabilir, donanımsal ise bu ram'lerin dual çalışmasında mı bir sıkıntı var da birlikteyken saçmalıyorlar, bir çözüm sunun lütfen
Şimdiden teşekkürler.