FX 8350 ve GTX 760 Sisteme Upgrade yapmak

Halit57

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu an,

Asus M5A97 R2.0 anakart FX 8350, işlemci
GS.KILL 8 GB 1866 MHZ RAM
Asus GTX 760 ekran kartım var özet olarak.

Sistemi yükseltmek istiyorum ama kararsızım sadece ekran kartını değiştirsem işlemci ne kadar götürür? Kasa olarak Cool Master Haf 912 Advanced var 750 Watt PSU ile birlikte. Güncel oyunları rahat oynatabilecek bir kart önerir misiniz şu an GTX 760 benim için yeterli ama VRAM sıkıntı oluyor 2 GB yetmiyor. Bu sistemimi 4 yılı geçti toplayalı ve bileşenlerden uzak kaldım bayadır bakmıyorum hangi bileşenler iyidir tam bilemiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. Bu arada ekran kartını ikinci el almayı düşünüyorum Sahibinden.com'dan. Bu yazdığım sistemimi komple satsam ortala ne kadar fiyat alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi gittiği yere kadar kullanabilirsin. Platform değiştireceksen DDR4 sistemlere yönel. Ryzen ve Coffee Lake modellerine bak. GTX 760 hala yeterli bir kart. Bu kart yerine geçilecek kartların fiyatları epey yüksek. Bu karttan 1050 Ti modeline geçilmez. 1060 ve RX 580 modeline geçmeni tavsiye etmem, daha üst kartlara yönelmek daha doğru olur. Daha güçlü kartlar alınırsa da 8350, 1080P de yetersiz kalacaktır böyle bir durum da var.

Eğer ram'lerin yetersiz ise hızlı ram leri bir an evvel bulup almanı öneririm.(ram etiketini görmemiştim bence bi 8 daha al) Çünkü artık üretimleri durmak üzere ddr3 ramlerin. Bana sorarsan işlemciyi hic elleme oc yap. Şahsen fx8320 kullanıyorum hala kemik gibi işlemci ve benim işlemci şanslı isen 4.6 ya kadar çıkarılabilen bir işlemci fx8350 yi de o dönem incelemiştim param olmadığı için alamadım mükemmel işlemci. Ekran kartı da eğer fiyatlar inerse 1060 öneririm ben daha 1 ay oldu 1050ti alalı ve çok da memnun kaldım. Ne mantıkta oyunlar oynadığını da az buçuk anladım. 1060 yeter sana bence hocam tabi sen bilirsin sana kalmış.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Ben şimdi GTX 1050 Tİ alsam bu sisteme işlemcide sorun olur mu acaba o.c hiç yapmadım yapmayada pek sıcak bakmıyorum açıkcası. GTX 760 evet yeterli ama 2 GB gerçekten sıkıntı oluyor büçemde sistemi komple değiştirmeye el vermiyor. FX 8350 GTX 1050 Tİ'yi besler mi GTX 760'tan sonra GTX 1050 Tİ gözle görülür bir fark yapar mı* Örneğin GTA V'de 2 GB hemen douluyor kasmalar başlıyor. Artı olarak 4 GB RAM'de takviye yapmayı düşünüyorum tek sıkıntım işlemci onu değiştirmeye kalksam ana kartta mecbur değişicek bütçem el vermiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı