FX 8350 ve GTX 760 Tabanlı Sistemde Isınma Sorunu

Peasym

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Öncelikle herkese kolay gelsin, online oyun meraklısı biriyim. Dün işlemci ve anakartımı yeniledim ısınma sorunundan dolayı. Zamanında ucuz tutmuştum ondan kaynaklı olabileceğini düşündüm ve değiştirdim ama gene çözüm olmadı. Aktif olarak LOL ve H1Z1 oynuyorum, single player oynadıklarımı saymıyorum bile. LOL'de sıkıntı yok gibi duruyor fakat H1Z1 de dün pc bir ara kendini kapattı. Kasadaki fanlardan birini tahliye fanı olarak değiştirdim 2 tane tahliye, bir tane giriş fanı olarak kulladığımda kapatma yaşamadık. Fakat anakart 77-88 derece, işlemci 65 derece, ekran kartıda 55 dereceyi gösterdiğini gördüm. Hw monitör programıyla. Sistemim:

MSI 970A Gaming (www.vatanbilgisayar.com: MSI 970A GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar)

AMD FX 8350 (www.vatanbilgisayar.com: Amd Fx X8 8350 Soket Am3+ 4Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar)

Gigabyte GTX 760 2 GB 256 bit

1TB Harddisk

120GB Kingston SSD

8 GB (4x2) Kingston ram 1333 MHZ

Nagas 500W USB 3.0 kart okuyuculu ( emin değilim ama F125 modeli sanırım görüntü aynı)

İşlemci soğutucu olarak Cooler Master Hyper 412S var fakat dün stock fanı denemek istedim çünkü bunu taktığımda kasa yan kapağı kapanmıyor ve kasayı tehlike altında gibi hissediyorum. Yan tarafı açıkken, gerçi kapalıyken daha büyük tehlikede ama ne yapacağımı bilemedim. Son olarak sormak istediğim ise 500 w psu sisteme az mı geliyor ? Isınma bundan kaynaklı olabilir mi ?

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler tekrardan iyi günler,
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…