FX 8350 ve i5 4460'ın Oyun Performansı

divee

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle alıcağım sistemde bol bol oyun oynayacağım. 12 saat boyunca pc açık kalacak. Ve şu çekirdek olayına takıldım. İ5 4 çekirdek fx8350 8 çekirdek. Neye göre hangisini seçmeliyim?Eger fx8350 alırsam cooler master sogutucu fan almayı düşünüyorum ve overclock yapmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim FX Serisi artık eski nesil i5 4460-Gtx 970'li bir kombin yapabilirsin. Eğer bütçen var ise 4690-Gtx 970 kombin daha uzun ömürlü olur.

Burada test edilmiş bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim FX Serisi artık eski nesil i5 4460-Gtx 970'li bir kombin yapabilirsin. Eğer bütçen var ise 4690-Gtx 970 kombin daha uzun ömürlü olur.
Hocam bu çekirdek olayı nedir peki ? bi bilgi verirsen cok mutlu olucam.

Dostum Oyunlar en fazla 4 çekirdek kullanır. 8 çekirdek birşey kazandırmaz.

Hocam bu çekirdek olayı nedir peki ? bi bilgi verirsen cok mutlu olucam.
Ben sana anlatayım. DX 12 ile birlikte 8 çekirdek gelecek ancak FX 8350 nin genel oyun performansı i5 4460 tan daha az. Bunun nedeni intel in tek çekirdek performansı FX serisinden çok daha fazla. 2. Neden 12 saat açık duracak demişsin. O zaman kesinlikle AMD almanı önermem. Güç tüketimi intele göre daha fazla. Çekirdek olayını şöyle açıklayabilirim:
Bir fabrikan var. 4 tane güçlü(i5 4460) veya 8 tane güçsüz(FX 8350) işçi var. Sen 4 tane güçlü olandan alırsan hem verimlilik düşmeyecek hem de hepsini beslemek için daha az enerji harcayacaksın. 8 tane güçsüz alırsan verimlilik ya aynı ya da biraz daha az olacak. Ancak hepsini beslemek için daha fazla enerji harcayacaksın. Ben intel ile AMD FX işlemcilerini böyle karşılaştırıyorum.

Yani topurlıyacak olursak İ5 4460 Almak daha mantıklı olur hem performans hem Elektrik açısından. Bütçeni biraz daha büyütüp i5 4690 alırsan daha uzun ömürlü olur. Ekran kartı olarak da Gtx 970'i düşünebilirsin..

Verdigin cevaba emek harcamıssın teşekkür ederim i3 4160 ve fx6300 desem onada i3 4160 diyeceksin yani çekirdek olarak amd ne kadar fazla olsada güçsüz intel daha güçlü diyorsun o zaman intel diyelim cevabın için teşekkür ederim.

İfadeler: acv
Ama, Intel'in çalıştırdığı 4 işçinin yevmiyesi, AMD'nin çalıştırdığı 8 işçiden daha fazla. Yani Intel daha pahalı.

Arkadaş çok güzel anlatmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…