ali gülsüz Decapat Katılım 7 Mart 2021 Mesajlar 148 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Eylül 2022 #1 İkisi de çekirdek olsun GHz olsun neredeyse aynı gibi ama inanılmaz bir benchmark farkı var yani birisi eski birisi de yeni ama niye böyle fark var?
İkisi de çekirdek olsun GHz olsun neredeyse aynı gibi ama inanılmaz bir benchmark farkı var yani birisi eski birisi de yeni ama niye böyle fark var?
onur siyamoğlu Kilopat Katılım 19 Nisan 2018 Mesajlar 934 Çözümler 3 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğretim Gör. 10 Eylül 2022 #2 Nesil farkı teknoloji farkı. Nm farkı güç tüketimi farkı. Altyapı farkı.
ali gülsüz Decapat Katılım 7 Mart 2021 Mesajlar 148 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Eylül 2022 #3 onur siyamoğlu dedi: Nesil farkı teknoloji farkı. Nm farkı güç tüketimi farkı. Altyapı farkı. Genişletmek için tıkla... O zaman çekirdekle vs kıyaslamak çok doğru değil değil mi hocam.
onur siyamoğlu dedi: Nesil farkı teknoloji farkı. Nm farkı güç tüketimi farkı. Altyapı farkı. Genişletmek için tıkla... O zaman çekirdekle vs kıyaslamak çok doğru değil değil mi hocam.
WildCharm Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 25 Aralık 2018 Mesajlar 1.558 Makaleler 1 Çözümler 10 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Tıp Öğrencisi 10 Eylül 2022 #4 En başta mimari farkı var, ayrıca AMD 8 Core 8 thread Intel 8 Core 16 thread.
onur siyamoğlu Kilopat Katılım 19 Nisan 2018 Mesajlar 934 Çözümler 3 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğretim Gör. 10 Eylül 2022 #5 Çekirdek kıyaslamanın bir önemi yok. 9400F de dediğin işlemciden daha güçlü ve tekli çekirdek bakımından daha önde. Bütün karşılaştırma sitelerinde de puan olarak önde. Arkadaşın dediği gibi mimari farkı altyapı yanı en önemli şey. Arkasından nm ve TDP değerleri gelir bana kalır ise.
Çekirdek kıyaslamanın bir önemi yok. 9400F de dediğin işlemciden daha güçlü ve tekli çekirdek bakımından daha önde. Bütün karşılaştırma sitelerinde de puan olarak önde. Arkadaşın dediği gibi mimari farkı altyapı yanı en önemli şey. Arkasından nm ve TDP değerleri gelir bana kalır ise.
ali gülsüz Decapat Katılım 7 Mart 2021 Mesajlar 148 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Eylül 2022 #6 Hocam saha kötü bir işlemci bakıyorum mesela laptop işlemcisi olsun i7 7700HQ 4Core 8threads olmasına rağmen arada hala çok ciddi güç farkı var.
Hocam saha kötü bir işlemci bakıyorum mesela laptop işlemcisi olsun i7 7700HQ 4Core 8threads olmasına rağmen arada hala çok ciddi güç farkı var.