Fx 8350 ve R9 280 sistem açılmıyor

Özgür343

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba demek isterim foruma yeni kayıt oldum çünkü. Ben bir toplama bilgisayar almıştım aldığım gün çok sorun çıkardı her defasında servise götürüp getirmek zorunda kalıyorduk bilgisayarı bu sorun yüzünden. Bende bu sorunu koruyucu priz almakla çözmüştüm ama bugün ne olduysa artık eskiye geri döndü bilgisayar. Açma düğmesine basıyorum kaç kere açılmıyor biraz sonra kendi kendine açılıyor biraz geziyorum internette birden reset atıyor ama ekran kapanıyor klavyenin ışıkları sönüyor 10 dakika sonra tekrar açılıyor sonra yine aynı.

Yani ben anlamıyorum bütün malzemeleri en kalitelisinden Recep bey'e sorarak aldım hepsi gıcır gıcır neden böyle yapar? Toplama bilgisayar kaliteli diye biliyorum ki kalitelide bunu her yerde okuyoruz ama benimki neden böyle? Ben güç kaynağından şüpheleniyorum çünkü bütün parçalara elektriği ileten bir parça olduğu için ve ben bu sorunu koruyucu priz alarak bir süreliğine çözebildiğim için bence sorun güç kaynağında. Zalman marka bir güç kaynağım var ve bu marka hakkında pek bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ne yapmam gerekiyor?

Denediğim çözüm:
Bütün fişleri çekip açma düğmesine basılı tutarak içindeki elektriği almak. - başarısız.

Sistemim:
M5a97 Evo R2.0 anakart
R9 280 ekran kartı
8 GB ram
8350 işlemci
Zalman ZM700-GLX serisi 80 plus 700w güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tahminimce sıkıntı anakartta yakınlarında bilgisayarcı varsa baktırabilir misin hatanın ne olduğuna 5-10 Tl gibi bir fiyata bakıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce sıkıntı anakartta yakınlarında bilgisayarcı varsa baktırabilir misin hatanın ne olduğuna 5-10 Tl gibi bir fiyata bakıyorlar.

Yakınlarda bir elektrikçi var oda pek anlamıyor başka bir servise yönlendiriyor.

O klavyenin ışıkları söndüğü zaman falan bilgisayarın açma kapama tuşu çalışıyor mu ?
Evet açma kapama düğmesinin üzerinde beyaz bir ışık yanıyor ama o düğmenin altında birtane daha yuvarlak gösterge var bazen yanıp sönüyor işte reset atıığı zaman o hiç yanmıyor.

Evet açma kapama düğmesinin üzerinde beyaz bir ışık yanıyor ama o düğmenin altında birtane daha yuvarlak gösterge var bazen yanıp sönüyor işte reset atıığı zaman o hiç yanmıyor.

Bence kesinlikle anakartta bir sıkıntı var anakartın kutusu ve Windows'un kutusuyla birlikte götürün Vatan'a orda değişimi yaparlar garanti belgesi fatura falanda götürün tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…