FX-8350E ve GTX 1060 Dual OC FPS sorunu

Glamort

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mevcut sistemi mi aşağıda listeliyorum;

• Anakart : Asus M5A78L-M LE/USB3 (AM3R2)
  • İşlemci : AMD FX-8350E
  • RAM: G-SKILL 1866 MHz Tek modül 8 GB RAM
  • Harddisk : Western Digital Black Series 1 TB 64 MB Cache 7200 Rpm
  • SSD : Kingston 120 GB 450 MB / 450MB
  • Ekran kartı : Asus Nvidia GeForce Gtx 1060 Dual OC 6G 6GB

Arkadaşlar ekran kartını yeni alıp en bilindik oyun olan CS:GO da test ettim. Parçalarım %40 çalışıyor fakat 80 90 FPS anca görebiliyordum. GeForce Experience programı üzerinde açık olan canlı yayın kayıt vs. özellikleri kapattım ve FPS'im 150-300 arası değişkenlikle oynatmaya başladı. Fakat çok fazla FPS drop ve lag a maruz kalıyorum. Bu birinci sorunum, ikincisi ise Technopat'ın RAM MHz ayarı ile ilgili bir durum, görev yöneticisinden baktım ve 1333MHz'de çalışıyor. Bende BIOS tan 1866 Mhz'e sabitledim ve ardından oyunlarda FPS değerim 30'a düştü. Daha sonra sorunu çözmeyi BIOS sıfırlamakta buldum fakat bir işe yaramadı tecrübesi olan var mı? Aşağıda aynı sistemden FPS bencmarklar mevcut sol üstte pembe renkte gözüken değerler internet de bir videodan alıntı yapılmıştır, diğeri benim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    113,2 KB · Görüntüleme: 104
  • Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2017-9-27-18-33-57.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece CS:GO ile bu kanıya varmak yanlış olur, açılan eski konularda kullanıcıların bu oyunda benzer sorunları yaşadığını görürsün, GTA 5, BF1 gibi hem işlemci hemde ekran kartına yük bindiren oyunlarda durum nasıl ? Ayrıca yazdıklarınızdan ve görsellerden yola çıkarak, işlemciniz eski bir seriye ait olduğu için büyük ihtimal GTX 1060 gibi güçlü bir kartı besliyemiyor.

Çoğu insan uyumlu çalıştığını söyledi ve birbirlerine yakın değerlerde çalışıyorlar oyunda ekran kartım CS:GO da %14-%30 arası çalışıyor fakat FPS drop yaşıyorum. Varmı çözümü olan yoksa bütün parçaları garantiye yollayacağım.

Driverlar güncel mi? VSYNC açık mı? Msi afterburner ile değer atar mısın?Son kez de ayarları ultraya çekip dener misin

Driverlar güncel mi? VSYNC açık mı? Msi afterburner ile değer atar mısın?Son kez de ayarları ultraya çekip dener misin

Teknik bir arızası olan HDD düşük fps ve lag a sebep olur mu hocam? Aynı karttan aynı sorunu yaşayan insan çok fakat sanırım biraz HDD kaynaklı bir sorun yaşıyorum az önce garanti ye yolladım. Ekstra bir soru sorabilir miyim?

Evet arızalı ve dolu bir HDD sorunlara yol açabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…