FX 8350'ye geçmek mantıklı mı?

guneralp

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Selamlar,
Halihazırda kullandığım sistemimde 1300X işlemci ve 8 GB RAM var. Sistemi yeni topladım ancak şöyle bir durum var ki YouTube'a içerik üretmeyi planlıyorum. Yani özetle bana işlemci ağırlıklı kullanımlarda çoklu çekirdeğe yönelik işlemci gerekiyor. AM4 soketteki Ryzen 5 2600, 3600 gibi işlemciler çok pahalı. Birisi ile takasa gireceğiz. 24 GB RAM, FX-8370 işlemci, MSI 970 Gaming anakart ve 4 bakır borulu Xigmatek kule tipi fan karşılığında B450M-S2H, 1300X ve 8 GB RAM vereceğim. Açıkçası bana abartılan kadar kötü işlemciler gibi gelmiyor, sizce render konusunda ne kadar memnun eder? Passmark puanlarına bir göz attığımda çoklu çekirdekte 6. nesil i3-i5'lere baya fark atmış.

Hocam çok eski işlemci. AMD ısınıyor geyikleri yanlış hatırlamıyorsam bu seriyle beraber çıkmıştı. Bence değmez girmeyin. Neden DDR3 bir sisteme geçesiniz ki? 24GB Ram gözünüzü boyamasın bence.

Hocam çok eski işlemci. AMD ısınıyor geyikleri yanlış hatırlamıyorsam bu seriyle beraber çıkmıştı. Bence değmez girmeyin. Neden DDR3 bir sisteme geçesiniz ki? 24GB Ram gözünüzü boyamasın bence.
İşlemcinin 8 çekirdekli olması, çoklu çekirdekte elimdeki işlemciden daha iyi performans vermesi beni cezbetti açıkçası. Zaten tek oynadığım oyun Valorant, onun dışında yazılım ve kurgu yapacağım. Son çıkan Piledriver işlemciler verimliydi diye hatırlıyorum.

İşlemcinin 8 çekirdekli olması, çoklu çekirdekte elimdeki işlemciden daha iyi performans vermesi beni cezbetti açıkçası. Zaten tek oynadığım oyun Valorant, onun dışında yazılım ve kurgu yapacağım. Son çıkan Piledriver işlemciler verimliydi diye hatırlıyorum.

O ısınma geyikleri Athlon XP ile çıkmıştı. Die yanıyordu o zamanlar.

Bu site verileri doğru yansıtmıyor. Passmark'a bakmak lazım.
Öyleymiş :D

O ısınma geyikleri Athlon XP ile çıkmıştı. Die yanıyordu o zamanlar.

Bu site verileri doğru yansıtmıyor. Passmark'a bakmak lazım.
Dediği bilgiler de yanlış yok ki? Somut şeyleri kıyaslamış. Ram hızlarından tutun ısısına kadar vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı