FX 8370 sisteme ekran kartı önerisi

AnKa06

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartımı bir arızadan dolayı garantiye gönderdim. Eğer garanti sorunu gideremezse yeni ekran kartı yerine parasını yolluyormuş. Ben de bunu düşünerek ekran kartı araştırmaya başladım. Şu anki sistemim:
  • AMD FX8370 4.00Ghz İşlemci
  • Corsair Vengeance 8GBx2 RAM
  • MSI 970A-G43 ankarart
  • 600W güç kaynağı
Son olarak Sapphire Radeon R9 380X 4GB 256 bit GDDR5 ekran kartım vardı. Şimdi bu sisteme uygun bir ekran kartı önerisi istiyorum. Uygun fiyatlı olursa sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Iyi diyorsun hos diyorsunda yani benim ekran kartı ayarlarında ve o fiyat aralığında olursa daha iyi olur. Iki sene daha ancak kullanırım
O yuzden o kadar yatırım yapmak istemiyorum.

Bende 8320 var ve zamanında düşünmüştüm 1060'a upgrade ama sonradan diz üstü alınca gerekte kalmamıştı. Aşağıdaki videoda göreceğiniz üzere CPU kullanımı asla darboğaz yapacak noktaya gelmiyor, sizin işlemcide de sorun çıkartacağını sanmam...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dar boğaz için söylemiyorum. Ancak o kadar para verecek durumum yok bana yaklaşık gonderecekleri para 670Tl bende en fazla 200 bilemedin 300tl koyabilirim 1200-300 biraz fazla benim icin

Dar boğaz için söylemiyorum. Ancak o kadar para verecek durumum yok bana yaklaşık gonderecekleri para 670Tl bende en fazla 200 bilemedin 300tl koyabilirim 1200-300 biraz fazla benim icin
1050Ti önerebiliriz o zaman. Ama gidip 1300 TL verme indirim kovala 900-1000 liraya bulursun. Maalesef dolardan dolayı 1050Ti gibi bir kartı 1000 TL'ye alıyoruz. 600 TL olduğu zamanı hatırlıyorum.

1050 Tİ 1200 TL için en iyi karttır. Bu arada sakın MSI, Asus fanboyluğu yapma. Galax markasına yönelebilirsin diğerlerine göre ucuz ve aynı performansı verir. 1050 ti için bence tek fan yeterli.

Bence R9 380'den, 1050ti'a terfiyi gerektirecek bir durum yok, zira bunun bir terfi olduğu dahi tartışılır. En azından 1060 alamıyorsanız bekleyin, para olarak müsait olduğunuzda alırsınız...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşın ekran kartı yok, neyi beklesin? 6 ay bilgisayarı mı kullanmayacak? Bu arada her halükarda evet bir terfidir, çünkü aynı(yerine göre değişken) performansı daha yeni, daha az güç tüketen ve 14 NM olan bir kartla alacak.
Denk getirebilirsen 1050 TI al. Getiremezsen 800-900 liraya temiz ikinci el 1050 TI da bulabilirsin ama önceliği sıfıra ver.

Peki 128 bit ve 256bit farkı ne olur?
Ali express,Gearbest gibi yerlerden almak doğru mu?
Peki Radeon serisi yani daha ucuz önerebileceğeniz bir ekran kartı var mı?
Yani şu an en fazla 870-1000 arası alabilirim kesin bir sey yok zaten garantiyi bekliycez bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…