FX 8370 ve GTX 970 düşük performans problemi

Emree_dmrl

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 yıl önce topladığım ve gerektiğinden az performans verdiğini düşündüğüm bir bilgisayarım var.
Teknik Özellikleri:
  • AMD FX-8370 4.0GHz
  • 8GB 1866 MHz RAM
  • GTX 970 4GB MSI ekran kartı

En basit örneğinden GTA V Online performansı oyunun ayarları orta hatta orta düşükte olmasına rağmen akıcı bir oyun deneyimi sunmuyor. Bu arada çözünürlük 1320x1268.
BIOS'tan RAM'lerin hızını yükselttim yani 1866 MHz!de çalışıyor.
Ekran kartımın driverları güncel ve Afterburner programından da ekran kartımın özelliklerini yükseltiyorum.
Yardım edebilir misiniz? (Sadece GTA V olarak değil çoğu oyunda The Witcher 3 ultrada droplar olmuyor değildi)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz zaten tek çekirdek performansı konusunda kötü, bir de düşük çözünürlükte kullanıyorsunuz. Ekran kartına da fazlasıyla darboğaz yapan bir işlemci.
Yapabileceğiniz tek şey, güncel bir sisteme geçmek.

Benim eski sistemim bu. İşlemcinizi OC yapıp 16 GB ram ile 1080P ultrada oynayın herhangi bir sorun yaşamazsınız. Bu şekilde darboğaz yaşamıyordum.

Buradan grafik ayarlarına göre performasına bakabilirsiniz. Performans olarak 1060'lı bir sistemden pek farkı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Benim eski sistemim bu. İşlemcinizi OC yapıp 16 GB ram ile 1080P ultrada oynayın herhangi bir sorun yaşamazsınız. Bu şekilde darboğaz yaşamıyordum.

Buradan grafik ayarlarına göre performasına bakabilirsiniz. Performans olarak 1060'lı bir sistemden pek farkı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum OC çalıştırdığım zaman bütün sistemi bu bana uzun vadede sıkıntı çıkarır mı ? Bilgisayarın ömrü kısalması teknik arızalar vs ayrıca ben düşük çözünürlüğün daha iyi performans verdiğini zannediyordum, ufak bir bilgilendirme yapar mısınız çözünürlük ile ilgili teşekkür ederim.

Şuanda işlemciniz ekran kartına yetişemiyor. Çözünürlük yükselterek ekran kartına yük bindiriyorsunuz.OC nasıl yapılacağını bilirseniz sorun çıkaracak bir işlem değil. Ama anladığım kadarıyla siz bilmiyorsunuz. FX almanız üzücü olmuş. Zamanında Intel alsaydınız keşke. Denemekten zarar gelmez,yapmanız gereken çözünürlük yükseltmek ve Afterburner ile değerleri bizimle paylaşmak.

Hocam düşük çözünürlülük için çok daha güçlü işlemci gerekli çünkü çözünürlürlük düştükçe işlemciye yük biniyor. İşlemciyi yükseltmeniz ya da kartı düşürmeniz gerek yani işlemci karta göre güçlü olmalı.
OC doğru yapılırsa hiçbir sıkıntısı olmaz. Ben hep OC yaparak kullandım bu güne kadar işlemcilerimi.
Uygun bir anakart, hava akışı iyi bir kasa ve iyi bir soğutma gerekiyor OC için. Bunlar varsa sorunsuz OC yapabilirsin.
Kullandığın sistemi 16 GB ram ile 2 yıla yakın kulandım dediğim şekilde darboğaz yapacak bir sistem değil. OC şart ama.

Şuanda işlemciniz ekran kartına yetişemiyor. Çözünürlük yükselterek ekran kartına yük bindiriyorsunuz.OC nasıl yapılacağını bilirseniz sorun çıkaracak bir işlem değil. Ama anladığım kadarıyla siz bilmiyorsunuz. FX almanız üzücü olmuş. Zamanında Intel alsaydınız keşke. Denemekten zarar gelmez,yapmanız gereken çözünürlük yükseltmek ve Afterburner ile değerleri bizimle paylaşmak.
Teşekkür ederim yorumunuz için dediğim gibi yaklaşık 3 yıl hatta 4. yıl olduğu için yaş olarak ufak sayılırdım ve pek bir bilgim yoktu bu tür darboğaz vs ve AMD Intel'e göre çok daha ucuzdu.
Hocam düşük çözünürlülük için çok daha güçlü işlemci gerekli çünkü çözünürlürlük düştükçe işlemciye yük biniyor. İşlemciyi yükseltmeniz ya da kartı düşürmeniz gerek yani işlemci karta göre güçlü olmalı.
OC doğru yapılırsa hiçbir sıkıntısı olmaz. Ben hep OC yaparak kullandım bu güne kadar işlemcilerimi.
Uygun bir anakart, hava akışı iyi bir kasa ve iyi bir soğutma gerekiyor OC için. Bunlar varsa sorunsuz OC yapabilirsin.
Kullandığın sistemi 16 GB ram ile 2 yıla yakın kulandım dediğim şekilde darboğaz yapacak bir sistem değil. OC şart ama.
Şimdi kasanın fişini çekip bütün fanları ve işlemci fanının içini olabildiğince temizleyeceğim ayrıca kasanın arka tarafını da biraz daha boşaltmayı düşünüyorum hava çıkışı vs daha iyi olsun diye daha sonrasında OC bios ayarları için bana yardımcı olabilir misiniz ? OC açmayı biliyorum ama ayarlarını bilmiyorum.
Şu an kasanın fanını çıkartmaya çalışıyorum, açıkçası yapamadım :)
İki tarafın kilidini açtım başka be yapmam lazım
İçi fazla kirli 2. Fotoğrafta ki yer
Yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 15586928233012783537375708509214.jpg
    15586928233012783537375708509214.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 44
  • 15586928327773514189010684039520.jpg
    15586928327773514189010684039520.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Teşekkür ederim yorumunuz için dediğim gibi yaklaşık 3 yıl hatta 4. yıl olduğu için yaş olarak ufak sayılırdım ve pek bir bilgim yoktu bu tür darboğaz vs ve AMD Intel'e göre çok daha ucuzdu.

Şimdi kasanın fişini çekip bütün fanları ve işlemci fanının içini olabildiğince temizleyeceğim ayrıca kasanın arka tarafını da biraz daha boşaltmayı düşünüyorum hava çıkışı vs daha iyi olsun diye daha sonrasında OC bios ayarları için bana yardımcı olabilir misiniz ? OC açmayı biliyorum ama ayarlarını bilmiyorum.

Şu an kasanın fanını çıkartmaya çalışıyorum, açıkçası yapamadım :)
İki tarafın kilidini açtım başka be yapmam lazım
İçi fazla kirli 2. Fotoğrafta ki yer

Yardım edebilir misiniz?
Bilmiyorsan AMD Overdrive'ı açabilirsin o sisteme göre otomatik OC yapıyor. Baya faydası olur.

Nedeni düşük çözünürlük. Bu çözünürlükte en iyi işlemciyi kullansanız da darboğaza neden olacaktır. Çözünürlüğü yükselterek bu problemi çözebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı