FX 9370 ve GTX 1050 Ti Fortnite düşük FPS problemi

cihany7

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim FX 9370, ekran kartım ise GTX 1050 Ti. Ekran çözünürlüğü olarak 1511x1080 oynuyorum. Önceden 1920x1080 oynarken bile FPS 80-90'ın altına inmezdi fakat şu anda her iki çözünürlükte de bazen 40-50 FPS'lere düşüyorum. Oyunun belirli bir bölümünün karlı olmasından sonra herkes için biraz FPS azalması oldu fakat benim FPS bayağı oynak şekilde. Sebebi ne olabilir? Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı kullanımı her ikisi için de %65-70 civarlarında oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz problem çıkartıyor, yetersiz.
Güncel bir mimariye geçmeniz gerekiyor.

Yani ben de öyle düşünüyorum fakat önceden bu şekilde bir dalgalanma olmuyordu o yüzden farklı birşey olabilir mi diye sorayım dedim.

Afterburner ile, islemci cekirdeklerinin tamaminin kullanimini ve GPU kullanimini gosteren bir SS atabilir misin?

CPU tek cekirdek performansi yetersiz kaliyor cok buyuk ihtimalle. Multiplayer oyunda cozunurlukten bagimsiz olarak belirli bir FPS nin ustune cikamamak zaten klasik bir CPU darbogazi gostergesi.

Afterburner ile, islemci cekirdeklerinin tamaminin kullanimini ve GPU kullanimini gosteren bir SS atabilir misin?

CPU tek cekirdek performansi yetersiz kaliyor cok buyuk ihtimalle. Multiplayer oyunda cozunurlukten bagimsiz olarak belirli bir FPS nin ustune cikamamak zaten klasik bir CPU darbogazi gostergesi.

Ekran görüntüsü alamadım fakat FPS'in düştüğü zamanlarda işlemci çekirdekleri 45-60 arasında dolaşıyor. GPU kullanımı ise %20'lere düşüyor bu sırada.

Fps in daha stabil olduğu zamanlarda ise GPU kullanımı %60-70 arası oluyor, işlemci çekirdekleri ise 45-60 arasında oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı