FX505GD SSD Intel optane uyumlu mu?

• Konuyu başlatan S4F4
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 931

S4F4

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Yarım Mühendis
ASUS TUF Gaming FX505GD BQ108 laptoba sahibim. Laptobumda Rapid Storages diye bir şey yüklü ve orada Optane Memory devre dışı diyor. Etkinleştiremiyorum. Ancak BIOS'a girince SATA Configuration sekmesinde Intel Optane ile ilgili bir şeyler yazıyor. SSD'im Optane uyumlu mu yoksa değil mi? Uyumlu ise nasıl devreye alacağım. Resim ektedir.

2094600B-8E3E-4C53-9E01-21A1C90C9B06.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Optane'in ne olduğunu bilmeniz gerek. Intel Optane Memory, Intel'in 16 ve 32 GB kapasiteli, daha çok sabit diskli sistemlerde önbellek olarak kullanılması için piyasaya sürdüğü -bana göre- bir ara geçiş çözümüdür.

SSD'niz Optane uyumlu olmaz. SSD Opdate'dir ya da değildir.

16 veya 32 GB Optane SSD almak inanılmaz mantıksız. Alacaksanız en azından 120 GB bir NVMe SSD alırsınız.

Evet, dizüstü bilgisayarınız Optane uyumlu bu arada.

Önce Optane'in ne olduğunu bilmeniz gerek. Intel Optane Memory, Intel'in 16 ve 32 GB kapasiteli, daha çok sabit diskli sistemlerde önbellek olarak kullanılması için piyasaya sürdüğü -bana göre- bir ara geçiş çözümüdür.

16 veya 32 GB Optane SSD almak inanılmaz mantıksız. Alacaksanız en azından 120 GB bir NVMe SSD alırsınız.

Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden dolayı.

Son bir sorum olacak kusura bakmayın.Rapid depolama adlı uygulamada optane memory etkinleştir butonuna basamıyorum.Nasıl etkinleştirebilirim.Resim ektedir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    26,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı