FX6100 vs Q9550

Ufuk Kaynar

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bi takas durumu var, Q9550 elimde mevcut. Ekran kartım GTX580, sizce bu sistemde hangisi daha verimli olur? Ekran kartımın Q9550 ile güzel işleri var. Örneğin;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlarınızı bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Soket tipi farkı var. Anakarta uyumsuz olur. İşlemciyi kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederim.

Anakartı ile birlikte alacağım, sadece işlemci değişikliği olur mu diye sordum. Ekran kartımda Q9550 verimli çalışıyor, AMD platformunda sorun yaşarmıyım diye dedim.

Anakartı ile birlikte alacağım, sadece işlemci değişikliği olur mu diye sordum. Ekran kartımda Q9550 verimli çalışıyor, AMD platformunda sorun yaşarmıyım diye dedim.

FX serisinde çok şikayet var. Hiç bulaşma derim. Sağlıklı çalışan sisteminizi kullanmaya devam edin hemde para biriktirirsiniz.

Anakartın SATA 3.0 desteği olduğu için aklıma yattı. Yeni bir sisteme şu an geçme şansım yok maalesef.

Anakartın SATA 3.0 desteği olduğu için aklıma yattı. Yeni bir sisteme şu an geçme şansım yok maalesef.

Günümüzde SATA 2 bile yeterlidir. Daha o kadar hıza ulaşmadık.

SSD takacağım sisteme, okuma/yazma hızını yarı yarıya veriyormuş SATA 2.

@Yusuf Ensar Ertan fikrini alabilir miyim?

SATA 1 büyük oranda kısıtlama yapar, SATA 2 çoğu zaman yeterli. Elbette ki SSD'ler arası fark olacaktır. Ama yetiyor diye SATA 2 destekli anakart almanın manası yok. Güncel tüm kartlar SATA 3 destekli neredeyse.

Benim sahip olduğum anakart SATA 2 destekli, alacağım kart SATA 3. Güncel işlemci anakart kombinasyonundan (anakart MSI G41M-S01 Combo) FX 6100 ve ASUS M5A97 R2.0 geçmek mantıklı mı?

AMD konusunda şikayetler var o yüzden yardım istiyorum.

DDR3 sistemden neden tekrar DDR3'e geçmek istiyorsunuz? Hazırda Skylake serisi var, Zen mimarisi gelecek belki onlar da sağlam olacak. AMD sonunda DDR4'e kavuşmuş olacak Zen ile. Böyle bir yükseltme yapmanızı pek mantıklı bulmuyorum. Şu anki anakartınızda SSD kullansanız, normal HDD ile farkını rahatlıkla anlayabilirsiniz. SATA 1 destekli laptopta bile oldukça iyi performans artışı yakalamıştım 850 Evo SSD ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…