Fx6300 Isındıkça hızı düşürüyor

Sorun çözüldü. Bisotan smark protection ayarını disable yapınca sorun kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar konunun üzerinden epey bir zaman geçmiş fakat buna benzer bir sorun yaşadığımı düşünüyorum. Sistemim
FX 6350 işlemci (oc ile 4.5 GHZ)
CM hyper 212 evo soğutucu
Asus M5A97 R2.0 anakart.
İşlemcim 60 dereceye geldiği zaman frekans hızını düşürüyor. Prime 95' te hata vermiyor fakat ne yapacağımı şaşırdım. Bu arkadaşta olduğu gibi acaba benim anakartımda da koruma vs bir şey var mı ? @BilgisayarKurdu

Manuel olarak yaptığın ayarlamaları detaylıca yaz. Belki de işlemcin 4,4'e kadar stabil olarak çıkabiliyordur. Mesela ben de 4,6'ya çıkamıyorum
Ama o işlemcinin biraz daha yukarılara çıkabilmesi gerekirdi, ayarlamaları yaz lütfen.

Bu rehbere de bir göz at : FX 4100 Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

Bilgisayar şuan yanımda değil ben okuyorum İstanbul'da. Ailemin orada bilgisayar değerleri net olarak hatırlamıyorum. Rehberi okuyarak sizin yardımlarınızla yaptım teşekkür ederim @BilgisayarKurdu . Fakat şöyle ki prime 95 te de hiç bir sıkıntı yok mavi ekran falan da almıyorum. Daha öncesinde de 4.7 GHZ e ulaşmıştım. Fakat o değerde de aynı olayı yaşadığım için ve doğal olarak voltajı arttırdığım da sıcaklık arttığından dolayı bu olay daha sıklıkta oluyordu bende 4.5 e çektim ama hala tam bi çözüm bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…