FX6300 Overclock ile 4.1 GHz

ZantiagO

Kilopat
Herkese iyi günler. İşlemci olarak FX6300 Kullanıyorum OC yapınca 4.1 GHz oluyor. Ben bunu voltaj falan vermeden 4.8 GHz yaptım voltaj Auto da her hangi bir sıkıntı görmedim. Ama merak ettiğim Grand Theft Auto V'de deniyorum ve %100 kullanımda bile 37 derece görüyor max. Herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım ya da karşılaşırsam eğer neler başıma gelebilir ? Son olarak şu anda kullandığım ekran kartım Sapphire R7 265 2GB 256bit modeli bunu 1050 ti ile günceller isem kaç FPS artışı yaşamış olurum? Aşağıda donanımımı listeliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sapphire R7 265 DUAL-X 2GB 256BİT
AMD FX6300
KİNGSTON HYPERX 8GB 1866MHZ
MSİ 970 GAMİNG ANAKART
FSP HYDRO 700W

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bunu voltaj falan vermeden 4.8 GHz yaptım voltaj Auto'da
%100 kullanımda bile 37 derece görüyor max.

Auto yaptığında zaten gereken voltajı anakart kendisi alıyor.
Sıcaklık değerlerin oldukça iyi sanırım %100 kullanabilmek için teste tabii tuttun çünkü GTA V de %100 kullanırsan ekran kartına darboğaz yapacak ama bu karta bu işlemcinin darboğazı söz konusu değildir. GTX 1050 ti rahatça besleyebilir. Bu durumda +35-40 FPS artış olacaktır.

Auto yaptığında zaten gereken voltajı anakart kendisi alıyor.
Sıcaklık değerlerin oldukça iyi sanırım %100 kullanabilmek için teste tabii tuttun çünkü GTA V de %100 kullanırsan ekran kartına darboğaz yapacak ama bu karta bu işlemcinin darboğazı söz konusu değildir. GTX 1050 ti rahatça besleyebilir. Bu durumda +35-40 FPS artış olacaktır.
Anladım teşekkür ederim
bir yanlışlık olmuş işlemci 4.6 GHz de biz işlemcinin 40 derecede çalıştığını sanıyorduk ama 3.5Ghz de 35-37 derece 4.1 GHz de ise 40-41 derece oluyormuş bizim aklımızda yanlış kaldığı için yanlış konu açtım pardon

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değerler gayet normal ve iyi. İşlemcilerin 70-80 derecelere kadar çalışma sınırları var. Mümkünse hiç voltaj vermeden ulaşabileceğin en üst seviyeye ulaşmaya çalış. Ona ulaştıktan sonra istersen azar azar voltaj vererek daha da üst seviyelere çıkıp sabitlik testleri yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı