FX6300 R7 265 Dual-x Kasma Sorunu

Memzpower

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim kendi topladığım bilgisayarım var ve knight online açıkken fifa 2007 oynarken kasıyor. Benim aklımı kurcalayan aynı olay diğer bilgisayarda yaşanmıyor ve diğer bilgisayar daha düşük düzeyde.

Kendi bilgisayarım:

Cooler Master CM693+ Seidon 120v
MSI 970 Gaming
Amd Fx6300
Gskill 4 Gb ram 1600 Mhz Cl9
Sapphire R7 265 Dual-x
Corsair 120 GB SSD
Corsair VS650

Diğer Bilgisayar ise:

Feel'in ufak bi kasası modelini bilmiyorum
Asus P5QD Turbo
İntel Core Quad Q8400
Kingstone 4 Gb ram 800 Mhz ddr2 CL değerini bilmiyorm
Asus eah 4890
Corsair 128 GB SSD
Dandik bi marka 500W PSU

Evet arkadaşlar sanırım benim sistemde ekran kartında bir sorun var bilmiyorum sizce ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar lütfen bi yardımcı olur musunuz

CoreTemp programı ile sıcaklıkları kontrol edin oyun esnasında aşağı indirip bakın kaç derece diye. Ve Prime95 ile %100 yükte test edin en fazla kaç dereceye kadar çıkıyor diye.

Aynı zamanda Driverları güncel tutun.

Aslında dediklerinizden pek birşey anladım yazılım konusunda çok iyi değilim coretemple ölçtüm 40 derece gösteriyor benim tahminim ekran kartında sorun pcyi ben topladım ve acaba biosta bir ayar vardıda ben mi yapmadım diye düşünüyorum bu sabah frapsla video kaydederken acayip şekilde donma ve kasma yaşadım ve bunu aklım almadı. ve yazılım güncel

@Memzpower Knight gibi oyunlar işlemciye yüklenir daha çok. Üstüne bir de Fraps geldimi (o da işlemciye yük bindirir) Bu yüzden kasmış olabilir. Normal oyun oynarken kasma oluyor mu?

Kaydetmek için AMD Gaming Evolved uygulamasını kullanabilirsin. Kaydetmek için işlemciyi değil Ekran Kartını kullanır GVR teknolojisiyle kasmanın önüne geçebilirsin.

Fraps açıkken işlemci kullanımı yüzde 40ı geçmiyor desem inanır mısın? işlemciden yana sorun oldugunu sanmıyorum ekran kartına gelirsek ekran kartı yüksek seviye denebilir zaten onu bırak knight online oynamak için 1000 liralık sistem bile yeterlidir ama bende bu sorun var ve kafam basmıyor şu olaya...
Normal oyunlarda pek olmuyor oynadıgım oyunlarda pek yüksek oyun değil middle earth 2 , nfsu2 , cs 1.5 vs ama şu var nfsu2 multiplayer oynarken yan pcyle yüksek ayarlarda kasma oluyor diğer pc aynı aynı ayardayken kasmıyor + cs 1.5 botlu oynuyorum 4-5 bot aynı alana girdi mi kasıyor
@Recep Baltaş belki yardımcı olur

Bahsettiğin kasmalar hep işlemciye yük bindiren işlerde başına geliyor. Multiplayer olması işlemciye binen yükü arttırır. Botların işlemesi hareket etmesi koordinatları vs. işlemci hesaplar. Knight online gerek fazla göz kamaştıran skiller olsun gerek 10-15 tane yaratığın aynı mekanda olması olsun tamamen işlemciye yük bindiren bir oyundur. Senin kasmaların da hep bu zamanlara denk geliyor. Daha diyecek bir şey yok herhalde.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı