FX6300 Sistem Performans Sorunu

• Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.023
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
65
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Herkese merhaba. Birkaç gün önce bilgisayarımda bir yenililik yaptım. Anakart, işlemci, RAM ve kasa aldım. Ekran kartım Nvidia GeForce 9500GT 1GB 128Bit. Çözünürlüğümün 1360x768 olması sebebiyle ekran kartı değişimine ihtiyaç duymadım ki eski sistemimde 2 GB RAM varken bile ekran kartım iyi performans veriyordu. Birkaç test videosu izlediğimde ekran kartımın bana yeteceğini düşündüm. Çünkü aldığım sistemin aşağısında sistemle çok iyi performans veriyordu.

Yeni sistemimde MSI 970A G43 Anakart, FX6300 işlemci ve Corsair 2x4GB 1600MHz ram ve Xigmatek 500W bi kasa aldım. Bilgisayar canavar gibi oldu. Tabi Dual-Core'den FX6300'e geçince böyle oluyor. :D

İki sorunum var. Birincisi oyunlarda en fazla %10'luk FPS artışı oldu. Ekran kartım hiçbir şekilde araştırdığım gibi performans vermiyor. Nedenini de bulamıyorum. 1GB'ın 350MB'ını kullanınca bile FPS ciddi derecede düşüyor.

İkincisi ise CPU-Z ile baktığımda 1600MHz hıza sahip RAM'lerimin 500 600MHz ile çalıştıklarını gördüm. BIOS'tan baktım bir şey bulamadım.

Param da kalmadı ekran kartı da alamıyorum :D Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
O ekran kartı gerçekten düşük ve eski. FPS konusunda canınızı sıkmayın. İnternetteki videoların %100 gerçek olup olmadığı da bilinmiyor.

RAM konusu için de CPU-Z, frekansın yarısını gösteriyor diye biliyorum. Oradaki değeri 2 ile çarpın.

Aslında benim de birçoğu hakkında şüphem var fakat önce GPU-Z ile gösteriyorlar ne olduğunu. 512MB'lık model ile GTA 4'ü high'da oynayanı da görmüştüm. Ekran kartım 2008 çıkışlı elbette ki düşük olacaktı ama bu kadarını beklemiyordum. Neredeyse hiç fark olmadı.

CPU-Z'de 406.0MHz gösteriyor. BIOS'tan RAM'lerin frekanslarını ayarlayabiliyoruz değil mi?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı