FX6300 sisteme GTX 1060 yükseltmesi

fakelook

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Ömcelikle konu yerim yanlışsa lütfen kusura bakmayın.
Sormak istediğim sorularım şu yönde, alt kısımda sistem bilgilerimi vereceğim.
  1. GTX1060 bu sistem ile uyumlu mudur? Darboğaz veya diğer herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?
  2. Şu an kullandığım GTX750Ti ekran kartı ile GTX1060 kartını birlikte kullanabilme imkanım mevcut mu?
  3. Ekran kartının uyumsuzluğu mümkünse, bilgisayarımı oyun amaçlı kullandığım bilgisini vererek, bana fiyat performans ürünü olarak hangi işlemciyi, varsa uyumsuzluğu sağlayan başka bir parça yerine yeni bir parça önerebilir misiniz?
  4. RAM'i de yükseltmek istiyorum. Oyun amaçlı bilgisayara öneriniz nelerdir? MHz ve DDR bilgisini en altta verdim.
  5. GTX1060 alacak olursam güvenilir hissettirdiği ve hoşuma gittiği için MSI almak istiyorum. MSI'ın GTX1060 kartının Gaming X ve Armor modellerinin farkları tam olarak nedir? Oyun amaçlı bilgisayar için hangisi alınmalıdır?
  6. GTX1060 yerine bana önermek istediğiniz başka ekran kartı mevcutsa sebebini, artılarını eksilerini gibisinden uygunsa yazarak da tavsiyede bulunabilir misiniz?
Bilgisayarı yukarıda bahsettiğim gibi oyun oynamak amaçlı kullanıyorum. İnternet üzerinden yayın da yaptığım için işlemcinin öneminin farkındayım. İşlemci konusunda yayın yaparken şu ana kadar hiç bir sıkıntım olmadı fakat oyunlarda yayın yapmasam bile GTA5'te kasmaya başladı. Belki bilgisayara format atmam gerekiyordur fakat güncelleme yapma konusunda kararlıyım arkadaşlar.

GTX1060 özellikleri ve performansı açısından çok hoşuma gitti. Yukarıdaki sorularım şu anlık aklımda bulunan soru işaretlerim. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürler.

Sistem Özelliklerim:
  • Anakart: Asus M5A78L-M AMD 760G AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.)
  • İşlemci: AMD Fx X6 6300 AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm
  • İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper LGA İşlemci Soğutucu
  • RAM Bellek: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit
  • Kasa Modeli: Xigmatek Asgard 382 MidT ATX
  • Kasa Gücü: 500W
  • Ekran Kartı: Asus GTX750Ti STRIX O.C. GDDR5 2GB 128Bit NVIDIA GeForce DX11

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. İşlemciye yük bindiren oyunlarda daboğaz ciddi şekilde kendini göstericektir.
  2. Hayır kullanamazsınız.
  3. Fx serisi ölü bir hal aldı işlmeciyi yükseltmek sizi şuanlık kurtarsada ileride daha büyük masrafa sokucaktır.
  4. Aynı mödüllerden bulup takarsanız bir problem olmaz.
  5. Aradaki fark soğutmadan kaynaklı. İkiside gayet serin kartlar istediğini alabilirsin.
  6. 1050 Ti öneririm. Elindeki işlemci ile darboğaz yapmıyacak güzel bir şeçenek. Eğerki GTX 1060 alırsan ciddi darboğaz yaşıyacaksın paranı çöpe atmış olursun.

İleride sorun çıkartmayacak işlemci önerebilir misiniz?
1050Ti şu anki ekran kartıma kıyasla hoşuma gitmiyor. Arada fazla fark olmadığını düşünüyorum.
1060 kullanacağımı ve oyun açıp cpu ve gpu yu ne kadar zorlayacağımı, bunun yanında yayın yaparken cpu nun veya diğer bileşenlerin ne kadar zorlayacağını göz önüne olarak bir işlemci tavsiyesi yapar mısınız?

Nasıl fazla fark yok BF1 GTA 5 gibi oyunları High ayarda 60 FPS oynatıyor 750 Tİ ile oynayabilirmisin?

Nasıl fazla fark yok BF1 GTA 5 gibi oyunları High ayarda 60 FPS oynatıyor 750 Tİ ile oynayabilirmisin?

Belli bir süre öncesine kadar oynuyordum. Problem çıkmıyordu. Hatta en yüksek ayarlarda arkadaşıma skype de ekran görüntüsü paylaşıp denemiştim. En yüksek ayarlarda ve ekran paylaşımı olduğu halde 1 kere bile kasmıyordu. Fakat artık en düşükte oynadığım halde kasmalar oluyor. İlerideki oyunları da düşündüğümden ve güzel hisler uyandırdığından 1060 almak istiyorum.

Ben 3 sene kullandım 750 Tİ'yi. GTA 5 oyununda hiç bi zaman High ayarda 60 FPS vermedi 30 FPS akıcı diyorsan bilemem tabi.

Ben 3 sene kullandım 750 Tİ'yi. GTA 5 oyununda hiç bi zaman High ayarda 60 FPS vermedi 30 FPS akıcı diyorsan bilemem tabi.

Dediğim gibi ben oynadım dostum. O zaman yaptığım en yüksek ayarlar belki farklı olabilirler. Hepsi High olmasa da çoğu high taydı. Fakat konumuz bu değil lütfen dağıtmayalım.

Dediğim gibi ben oynadım dostum. O zaman yaptığım en yüksek ayarlar belki farklı olabilirler. Hepsi High olmasa da çoğu high taydı. Fakat konumuz bu değil lütfen dağıtmayalım.
Dostum 1060'ı çok istiyorsan 6300'ü sat ikinci elden temiz 8350 al 8320 veya 8300'de alabilirsin. Gerçi 6300 ilede çok sıkıntı olmaz ama BF1 ve GTA gibi oyunlarda tam performans vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…