FX8320 Hyper 212 Evo ile ısınma sorunu

OkanSntrk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Fx 8320 İşlemci ve İşlemci soğutucum Cooler Master Hyper 212 Evo, kasanın sadece arkasında 1 egzos fanı var.

Battlefield 4 oynarken sıcaklık 90 derece olup bilgisayar kapanıyor, gerçekten sinirlerim bozuldu. Soğutucu takılalı 2 hafta oldu kirden veya macundan olacağını sanmıyorum. Bilgisayara format attım, arkada çalışan gereksiz programlar olmasın diye, şu anda oyun iniyor tekrar deneyeceğim. (Bu sorun sadece battlefield 4 te oldu.)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin ile ilgili bir sorun olabilir yada termal macundan da olabilir. Bu ikisi üzerinde durmak lazım.

O işlemci o soğutucu ile iyi soğutulması gerek. 90 derece çok fazla geldi. Montaj aşamasında bir sorun olmuş olabilir. Doğru yaptığınıza ve sağlam oturduğuna emin misiniz soğutucunun. Termal macunu iyi sürdünüz mü ?

Termal macunu işlemci üzerinden iyicene temizle ve tekrar sür. Montajı doğru yaptığına emin ol.

Montajı ben yapmadım macun iyi sürüldü. Soğutucunun baktığı yön ile alakalı olabilir mi fan kasanın üst tarafına bakıyor?

AMD sistemlerde fan yukarı-aşağı yönde bakarken İNTEL sistemlerde egzoz fanına doğru yani yatay doğrultuda hava üfler. Onda bir sıkıntı yok.

Eğer işlemci 90 dereceye çıkıyor ise montaj aşamasında hatırı sayılır bir yanlış yapılmış demektir.
İşlemci ve soğutucu yüzeyini temizleyin, işlemci üzerine küçük bir mercimek tanesi kadar termal macun sürdükten sonra soğutucuyu üzerine bırakın ve iyice bastırın. Vidaların veya klipslerin sağlam bir biçimde kapatıldığından emin olun, gevşek bırakmayın.
Ve işlemci fanının 4 pinlik kablosunu anakart üzerinde bulunan CPU_FAN girişine takın.

Bunları yaptıktan sonra standart voltaj ve frekans ayarlarında maxsimum 60 dereceye çıkması gerekir. Daha yukarısı, o işlemci ve soğutucu ile pek mümkün değil açıkçası.

Hala 90 dereceye geliyor ise soğutucunun bakır ısı borularından veya direkt olarak işlemciden şüphelenmeye başlardım.

Maalesef şuan elimde termal macun yok. Birazdan soğutucuyu söküp yeniden monte edeceğim. İnşallah donanımsal bir sorun değildir.

İşlemci kullanımı ne kadar ? Windows'tan bakarsan iyi olur. CPU'ya yük bindiren virüsler var.

Soğutucuyu söktüm, iyice temizledim, düzgünce monte ettim. Değişen bir şey olmadı. Termal macun olmadığı için değiştiremedim. Aynı şekilde devam ediyor. Cpu kullanımı %30-%50 arası. Virüs olacağını sanmıyorum, 2gün önce format attım.

Acaba işlemcinin voltaj ayarları falan standart ayarlarda olmayabilir mi? Hiç ellemedim ama böyle bir ihtimal var mı?

Daha fazla kurcalama bence sistemi En iyisi işlemcini ve işlemci soğutucunu aldığın yere gidip değişimini yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…