FX8350 ve R9 270X sistem yükseltme

Norveu

Kilopat
Daha fazla  
Elimde 2012 yılında almış olduğum bir toplama bilgisayar var. 5 yıl geçmesine rağmen hala düzgün bir şekilde çalışıyor. Tek sıkıntısı performans düşüşü. Malum 5 sene geçince aradan fazlasıyla yavaşladı. İlk aldığımda 4000 TL'ye almıştık Vatan'dan klavye, mouse ve tüm parçalar dahil. Artık istediğim performansı alamadığım için parçalarını değiştirmeye karar verdim.
Eğer değiştirilmese de olur dediğiniz parçalar var ise belirtebilirsiniz.
Parçaların değişimi sonucunda istediğim performans eskisi gibi oyunları ultrada kaldırabilsin. Hatta uygun olursa ileriye dönük bile tercihim. Performans çok önemli, 1-2 sene de çöp olmasını istemem performansın yani sonucunda en başından kasma sorunu yaşamak istemiyorum. Bazen 50 sekme açabiliyorum bu da kasma yapıyor eskiden yapmazdı bu kadar kolay. Hala birçok oyunu en yüksek grafiklerde kaldırabiliyor. Eskisi kadar olmasa da örn: 2012-2013 yıllarında BF4 Ultrada çekerken şu an BF3'te High'a zorluyorum.
Bütçe ise en iyilerini vermek yerine örneğin ekran kartı 1.000-2.000 civarı. İşlemci için AMD mi yoksa Intel mi tercih etsem bilemedim. Oyun bilgisayarı için hangisi uygunsa o tercihim, bütçem 400-600 TL civarı. Anakart için de bütçe veremiyorum anlamadığım için ancak abartmadan uygun bütçeli olsa yeterli. Monitörü değiştirme konusunda kararsızım ancak yine de öneride bulunabilirsiniz. Bütçeden çok monitörün ms, Hz farkı ve görüntü kalitesi önemli. 1920x1080 yetse dahi eski hazzı yok. 4K istesem de fiyatları çok pahalı galiba.

Sistemim:
  • İşlemci : AMD FX-8350 8 Core
  • Ekran Kartı : AMD Radeon R9 270X
  • Anakart : M5A97 EVO R2.0
  • Monitör : PHILIPS 227E LHA
  • RAM : 8 GB (4+4) (8 değil de 16 olsa ne olur?)
  • Hard Disk : 1 TB (1 TB kesinlikle yetmiyor.)
  • SSD : Yok

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle en ölü sistemi bile canlandıran parça olan SSD'yi alarak gerek açılış/kapanış gerekse yüklenen uygulamaların veya oyunların hızlı girişleriyle 2.vitesten 4'e atmış gibi hissedeceğine eminim. Şuan aktif olarak R9 270X kullanıyorum ve benim ihtiyaçlarımı görüyor. Sana ekran kartı olarak 1060 6G alıp bilgisayarının bu iki parçayla nasıl tepki verdiğini veya senin istediğin güce erişip erişmediğini ölçebilirsin. Bence performans artışı senin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Karşılamadı dersen 1060 6G güzel karttır ve bu karta uygun yeni bir sistem toplayıp güzel bir sistem sahibi olabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı