FX9370 ile 1080Ti Darboğaz sorunu yapar mı?

lametliler

Decapat
Merhaba Technopat ailesi. Aşağıda yüklediğim resimdeki kullanmış olduğum sistemde MSI GTX 980'i çıkarıp 1080 Ti kullanmak istiyorum. ''980 ile birlikte de kullanmak istiyorum aslında.'' Darboğaz problemi ile karşı karşıya gelir miyim? Yardımcı olur musunuz?

370718

370737

Sonuçlara göre darboğaz %22.29 civarında olacak bu da bir hayli fazla demek. O ekran kartını kullanmak istiyorsan Ryzen 7 1800X gibi bir işlemci kullanmalısın. Ekran kartını değiştirmek istiyorsan da maksimum GTX 1070 kullanabilirsin. GTX 1070 Ti' da dahil diğer ekran kartlarına darboğaz yapıyor. GTX 1070' in üzerine çıkamazsın.

GTX 980 Ti modeli değilse bu işlemci ile kullanabilirsin GTX 980 İdeal bir kart bu işlemci için. Ti modeli ise yine darboğaz olacak ama.

370738

Anlamamız için işlemci ve ekran kartının kullanım yüzdeleri gerekiyor. MSI Afterburner ile oyun içi değerleri SS alıp buraya at.
Anlamamız için işlemci ve ekran kartının kullanım yüzdeleri gerekiyor. MSI Afterburner ile oyun içi değerleri SS alıp buraya at.
Bir hayli işlemciyi yormaya çalıştım bir yandan Knight Online bir yandan Apex Legend açık ve Sonuç

CPU genel anlamda %66 da çalışıyor ve GTX 980 ekran kartını tam anlamıyla besleyebiliyor. Bir darboğaz yok. Şu an için ekran kartını değiştirmeni önermem zaten kullanabileceğin en iyi ekran kartını kullanıyorsun. Bunun dışında maksimum takabileceğin ekran kartı dediğim gibi GTX 1070 modeli.

370740

Evet arada ciddi fark var ama bence bu fark sıfır 1070 alıp işlemcini darboğaza sokma tehdidi ile çalıştırmaya çalışma riskine değecek kadar değil.
Şu anki ekran kartını kullanmaya devam et derim. GTX 980 oldukça iyi bir kart.

Merhaba Technopat ailesi. Aşağıda yüklediğim resimdeki kullanmış olduğum sistemde MSI GTX 980'i çıkarıp 1080 Ti kullanmak istiyorum. ''980 ile birlikte de kullanmak istiyorum aslında.'' Darboğaz problemi ile karşı karşıya gelir miyim? Yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 370718
FX 9370 ile 1080 Ti ile darboğaz olacaktır bu kesin fakat 2K'da oynarsanız bu darboğaz büyük bir oranda azalır diye düşünüyorum. Fakat 144fps gibi şeyler hayal olur bu işlemciyle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı