İşlemcin çok yüksek güç tüketiyor. Güç beslemesini ve yönetimini VRM faz bileşenleriyle kuzey köprüsü yaptığı için ısınması gayet normal fakat el yakacak kadar ısınması hiç normal değil. Belirttiğim gibi 990FX anakartı denediğinizde büyük ölçüde sorun kendini belli etmiş olacak.
Evet soğutucuda bişey yok. Düzgün montajlandı. FX 8320'de 4.2 GHz de aynı testi yapıyorum ve 66 derece 2 saatin sonunda???:ı
Artık bir an önce işlemcimi adam gibi kullanmak istiyorum. Çok sıkıldım artık. Keşke ilk başta anakart tavsiyesi isteseydim. @aybrktrhn sizce anakartı alınca düzelecek mi problem? Bunu yazarken VRM'lere bakayım dedim yanıyorlar maşallah.
Grafikleri inceledim. CPU çekirdeklerine gelen voltaj dalgalı geliyor fakat bu grafikten VRM bileşenlerinin doğrudan dalgalı güç beslemesi gerçekleştirdiği anlamı çıkarılmaz. Ayrıca 3VCC grafiği çok dalgalı olmasa da bu FX 9590'ın IHS casesi altındaki SMD kapasitörlerindeki kararsızlığından kaynaklanıyor olabilir. Kısacası pazartesi veya salı gelecek yeni 990FX anakart grafikdeki tersliğin neyden kaynaklandığını açığa çıkaracak.
Grafikleri inceledim. CPU çekirdeklerine gelen voltaj dalgalı geliyor fakat bu grafikten VRM bileşenlerinin doğrudan dalgalı güç beslemesi gerçekleştirdiği anlamı çıkarılmaz. Ayrıca 3VCC grafiği çok dalgalı olmasa da bu FX 9590'ın IHS casesi altındaki SMD kapasitörlerindeki kararsızlığından kaynaklanıyor olabilir. Kısacası pazartesi veya salı gelecek yeni 990FX anakart grafikdeki tersliğin neyden kaynaklandığını açığa çıkaracak.
@Neurevt problem gitti. PUBG de bir oyun oynadım ve ilk 10'a kaldım. Bu sırada da herhangi bir drop vesaire yaşamadım. İşlemci en fazla 36 derece oldu :d Oley be.