Öncelikle Technopat Sosyal'de yeniyim. Recep abi ve Ali abinin toplamış olduğu bütün sistemleri izleyerek, ben de bir şeyler öğrendim. Bu arada Bilişim Ağ İşletmenliği öğrencisiyim. Bölümümü çok seviyorum herkese önerebilirim. Çok kolay değil, çok zor da değil. Toplayacağım sistemin listesini sorularımın altına liste halinde ekleyeceğim bilginizle.
Neyse biz konumuza dönelim. Recep abi ve Ali abi sizlere bu sistemle ilgili birkaç sorum olacak:
Bu toplamış olduğum sistemde kafama takılan sorulardan bir tanesi de bu; ekran kartı seçimim doğru mu yoksa AMD Radeon R9 390 mi ? Yoksa AMD Radeon R9 390X Ekran kartı mı ? İlk sorum bu idi diğer bir soruma gelirsek;
Ben bu toplamak istediğim oyuncu bilgisayarında hiç takılmadan, donma vs. olmadan "Reander" alabilir miyim?
Malum bilgisayarın işlemcisi çok güçlü ve "220W" çeken bir "CPU", birinci madde söylediğim ekran kartları ile beraber olunca bana [1000W] 80+ power supply yeterli olur mu? Eğer yeterse daha ileride daha güçlü bir ekran kartı ile yükseltme yaparsam 1000W'lık "PSU" yeter mi?
Parçalar Pendik Vatan Computer mağazasından alınacaktır.
Şimdi AMD oyun sistemimin OEM parçaları şunlardır:
AMD FX X8 9590 AM3 + 4.7Ghz 16Mb 220W 8çekirdekli Su Soğutmalı İşlemci